image

Amerikaans Korps Mariniers krijgt cybereenheid

woensdag 30 maart 2016, 14:06 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-03-2016, 14:53

Het Korps Mariniers van het Amerikaanse leger kan door de lancering van een nieuwe eenheid voortaan ook missies in cyberspace uitvoeren. De Marine Corps Cyberspace Warfare Group heeft als doel om mariniers te trainen en voor te bereiden voor het uitvoeren van cyberpacemissies.

Het gaat dan om zowel defensieve als offensieve operaties. "We hebben altijd al de middelen gehad om te communiceren en de middelen om die communicatie te beschermen. Tegenwoordig bevinden we ons in een omgeving waar die middelen steeds meer afhankelijk zijn van routers en netwerken", zegt kolonel Ossen D’Haiti, die de nieuwe cybereenheid aanvoert. "De mogelijkheid om dat te beschermen en de mogelijkheid om een vijand dit te ontnemen, zijn cruciaal voor de bevelvoering."

De cyberoperaties van de mariniers moeten ook voorkomen dat hackers de systemen van het Korps weten binnen te dringen. De offensieve kant richt zich vooral op het ontwrichten van de vijand. "We zijn ons nog steeds aan het ontwikkelen, maar ik denk dat de Cyberspace Warfare Group over 5 jaar, nu het Korps Mariniers online komt en meer van dit gebied begrijpt, er heel anders zal uitzien dan nu het geval is", besluit D'Haiti.

Reacties (3)
30-03-2016, 14:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-03-2016, 15:12 door Anoniem
@OpenXOR: Dank, interessante bijdrage ! ;)
30-03-2016, 15:55 door Anoniem
Als ik aan Mariniers denk (zeker de VS variant) dan denk ik niet aan slimme mensen...

maar meer aan:
Sergeant> spring van deze rots af!
Marinier> Sir, yes sir!

Niet aan: waar komt deze 4GHz hardeschijf penetratie met 2 terraflop encryptie vandaan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.