image

Microsoft wil adblocker aan Edge gaan toevoegen

donderdag 31 maart 2016, 09:34 door Redactie, 6 reacties

Microsoft is van plan om een adblocker aan Edge toe te voegen, zo blijkt uit een presentatie die tijdens de Build-conferentie in San Francisco werd gegeven. De presentatie, genaamd 'Microsoft Edge: What's Next for Microsoft's New Browser and Web Platform", gaat over nieuwe opties voor Edge.

Eén van de punten op de lijst is het toevoegen van een adblocker aan de browser, zo ontdekte Windowsexpert Ed Bott. De adblocker zou voor de zomer van dit jaar gepland staan. Microsoft had eerder al een soort van adblocker aan Internet Explorer toegevoegd, in de vorm van de Tracking Protection List (TPL). Deze feature blokkeerde allerlei trackers en daarmee ook advertenties.

Naast de ingebouwde adblocker gaat Edge ook extensies ondersteunen waarmee gebruikers advertenties kunnen blokkeren, zo liet Microsoft recentelijk nog weten. Adblock Plus is namelijk één van de extensies die als eerste zal verschijnen, aldus de softwaregigant. Bott verwacht dat de in Edge ingebouwde adblocker binnenkort in de testversies van Windows 10 geprobeerd kan worden.

Reacties (6)
31-03-2016, 10:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-03-2016, 10:49 door Anoniem
rip onafhankelijk internet

Welkom sponsored content.
31-03-2016, 13:19 door Zeurkool
Top. Ik ben namelijk helemaal verkocht wat betreft Edge. Snel, clean, aan te passen aan eigen gebruik. Dankzij mijn aangepaste hosts file nog amper reclame maar Adblock Plus haalt bijvoorbeeld ook de irritante wachttijd op YouTube filmpjes weg.
31-03-2016, 16:39 door Reinder
Door Anoniem: rip onafhankelijk internet

Welkom sponsored content.

Want? Wat heeft de feature-list van een van de beschikbare browsers te maken met de onafhankelijkheid van het Internet en de beschikbaarheid van sponsored content?
31-03-2016, 16:51 door Anoniem
Door Reinder:
Door Anoniem: rip onafhankelijk internet

Welkom sponsored content.

Want? Wat heeft de feature-list van een van de beschikbare browsers te maken met de onafhankelijkheid van het Internet en de beschikbaarheid van sponsored content?
Ik neem aan dat slimme webmasters al het verdienmodel van hun website aan het aanpassen zijn aangezien de reguliere manier van adverteren online aan het doodgaan is. Apple en Microsoft kunnen Adsense prima een genadeslag geven. Dus voor webmasters is de meest logische stap om te stoppen met het veilig wegboxen van reclames. En in plaats daarvan reclames te mengen met content (tegen betaling). Met dit verdienmodel winnen zowel de website eigenaren als de adverteerders.

Je ziet het al op nieuws sites, vergelijkings sites, gaming sites en porno sites.
31-03-2016, 19:16 door Anoniem
Het verdienmodel voor Microsoft is uiteraard het whitelisten van hun eigen advertenties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.