image

FBI biedt aan om iPhone in moordzaak te ontgrendelen

donderdag 31 maart 2016, 15:48 door Redactie, 5 reacties

Terwijl de FBI eerst nog de hulp van Apple vroeg om een iPhone te ontgrendelen, heeft de Amerikaanse opsporingsdienst een officier van justitie nu zelf aangeboden om te helpen bij het ontgrendelen van een iPhone en iPod in een moordzaak. Dat meldt de Associated Press.

De FBI liet afgelopen maandag weten dat het erin was geslaagd om toegang tot de iPhone van één van de San Bernardino-schutters te krijgen. Op woensdag diende een officier van justitie uit Arkansas een verzoek bij de FBI in om te helpen bij het ontgrendelen van de toestellen. Nog geen dag later ging de FBI akkoord. Details over de apparaten en of de FBI dezelfde methode zal gebruiken is onbekend. De Los Angeles Times laat echter weten dat het om een iPhone 6 gaat, maar verdere informatie wordt niet gegeven.

Naar aanleiding van de onthulling dat de FBI het toestel van de San Bernardino-schutter heeft ontgrendeld laat het Witte Huis weten dat de Amerikaanse bevolking nog steeds vertrouwen in hun persoonlijke privacy moet hebben. "De wetgeving die de privacy van Amerikanen beschermt wordt namelijk nauwlettend door de overheid gevolgd", aldus Witte Huis-woordvoerder Josh Earnest.

Reacties (5)
31-03-2016, 18:33 door Anoniem
"wij van WC eend"
31-03-2016, 21:03 door Anoniem
Toont alleen maar aan dat Apple geen echte encryptie toepast.


Dan hebben ze ook nog eens zelf de sleutels in handen wat niet de bedoeling is.

Of ze meehelpen of niet vind ik niet belangrijk, tevens is het niet aan te tonen of ze
toch niet meehelpen aan die verzoeken.
31-03-2016, 23:32 door Anoniem
Door Anoniem: Toont alleen maar aan dat Apple geen echte encryptie toepast.

Onzin. Het toont alleen maar aan dat een passcode van slechts een aantal cijfers een makkelijke is om te kraken door middel van brute force. Normaliter kan die brute force niet, maar met een omweg dus wel. Dat die mogelijkheid in theorie bestond wist iedereen, en nu is gebleken dat het ook praktijk is.

Op zich vind ik dit geen slecht resultaat voor beide partijen: de FBI (en andere overheid) kunnen in uitzonderlijke gevallen in een telefoon, maar pas als ze fysiek die telefoon bezitten, en natuurlijk onderwerp van onderzoek is. Daarnaast zal de methode erg veel geld kosten, dus zullen ze dat niet zomaar doen.

De privacy voorstanders hebben ook gewonnen, omdat encryptie zelf in de basis niet is verzwakt, niet verboden is geworden, geen (remote) achterdeur verplicht is geworden, en het zelf meehelpen met ontsleutelen nog steeds niet hoeft.
01-04-2016, 07:11 door Anoniem
laat het Witte Huis weten dat de Amerikaanse bevolking nog steeds vertrouwen in hun persoonlijke privacy moet hebben.
Keep on dreaming...
01-04-2016, 09:02 door potshot
dus 1 moord plegen is erger en waardig om de iphone te kraken zodat de moordenaar gepakt kan worden dan 14 doden,17 gewonden die door 2 terroristen gepleegd werden..wat is dan het criterium vraag ik me af.
als je een terrorist bent heb je meer rechten dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.