image

Pentagon gaat hackers voor beveiligingslekken betalen

vrijdag 1 april 2016, 11:14 door Redactie, 4 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de registratie voor 'Hack the Pentagon' geopend, een programma waarbij hackers worden betaald voor het melden van beveiligingslekken in defensiewebsites. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse overheid een dergelijk beloningsprogramma start.

Het gaat nog om een testprogramma dat in samenwerking met HackerOne wordt gehouden, een platform dat softwarebedrijven in staat stelt om beloningsprogramma's te starten en de coördinatie tussen de bugmelder en de softwareleverancier in kwestie afhandelt. Voordat er kan worden deelgenomen moeten gebruikers zich echter eerst registreren.

Het programma is alleen open voor Amerikaanse burgers. Van deelnemers die een beveiligingsprobleem melden zal eerst worden gecontroleerd of ze een crimineel verleden hebben. "Zodat het belastinggeld verstandig wordt uitgegeven", aldus de perssecretaris van het Pentagon. In totaal heeft de Amerikaanse overheid 150.000 dollar uitgetrokken voor het belonen van bugmeldingen. Het programma loopt van 18 april tot en met 12 mei.

Reacties (4)
01-04-2016, 11:52 door Anoniem
I hacked the Pentagon and all I got was this lousy T-shirt.
01-04-2016, 13:26 door Anoniem
Door Anoniem: I hacked the Pentagon and all I got was this lousy T-shirt.

LOL
01-04-2016, 14:06 door Anoniem
I hacked the Pentagon and all I got was this lousy T-shirt.

Nog altijd een stuk beter dan een jarenlange celstraf ;)
04-04-2016, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem:
I hacked the Pentagon and all I got was this lousy T-shirt.

And the bounty was payed in Panama. ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.