image

One-conferentie NCSC via livestream mee te kijken

maandag 4 april 2016, 12:20 door Redactie, 1 reacties

Morgen 5 en woensdag 6 april vindt in het World Forum in Den Haag de jaarlijkse internationale cybersecurity conferentie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) plaats, de ONE-conferentie. De plenaire sessies zullen dit jaar via een livestream kunnen worden meegekeken.

De conferentie heeft dit jaar als thema 'Protecting Bits and Atoms', wat staat tussen voor de verbinding tussen de fysieke en digitale veiligheid. "Digitale middelen maken ons dagelijkse leven tegenwoordig een stuk gemakkelijker. Digitaal en fysiek zijn hierdoor niet los van elkaar te zien en nadrukkelijk met elkaar verbonden. Al deze nieuwe technologieën maken ons ook afhankelijk van zaken die kwetsbaar zijn. Een dag geen toegang tot Facebook of internetbankieren is voor mensen soms erger dan een verstoring van de klassieke nutsvoorzieningen", aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid, waar het NCSC onder valt.

Tijdens de ONE-conference worden publieke en private deelnemers gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen door samen te blijven werken. Er worden meer dan 900 deelnemers en 50 sprekers uit binnen- en buitenland verwacht, waaronder technische specialisten, beleidsfunctionarissen, beslissers en wetenschappers uit publieke en private organisaties en de CSIRT-community.

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie zal de conferentie openen. Gedurende de twee dagen spreken bekende namen als Eugene Kaspersky (Kaspersky Lab), Jaya Baloo (KPN) en Katie Moussouris (HackerOne). Dit jaar is er daarnaast een speciale EU-track met aandacht voor het CSIRT-network en de Europese netwerk- en informatiebeveiliging (NIB)-richtlijn die naar verwachting nog tijdens het Nederlandse voorzitterschap ondertekend wordt. De livestream is via de programmapagina te vinden.

Reacties (1)
05-04-2016, 12:02 door Anoniem
Live stream laat het tot nu toe vooral afweten...en de chat hebben ze uit ellende ook maar uitgeschakeld :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.