image

Ziekenhuis VS: geen losgeld betaald wegens malware

maandag 4 april 2016, 12:03 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis waarvan de systemen met malware besmet waren geraakt en daardoor patiënten moest wegsturen heeft geen losgeld betaald, zo laat het in een verklaring weten. Het gaat om ziekenhuisketen MedStar Health, dat tien ziekenhuizen in Washington en Maryland heeft.

Vanwege de infectie werden alle computers uitgeschakeld en moest het medisch personeel op papier terugvallen. Om wat voor malware het precies gaat wil de keten niet zeggen. Verschillende patiënten en zorgverleners lieten vorige week echter weten dat het om ransomware ging. Afgelopen vrijdag was 90% van de getroffen ziekenhuissystemen weer operationeel, waaronder de systemen voor patiëntenzorg en de systemen met gezondheidsdossiers, alsmede de registratie- en plansystemen.

Volgens MedStar Health zou alle aandacht voor de malware-infectie bij de ziekenhuisketen er juist voor zorgen dat ook andere cybercriminelen zich hiermee gaan bezighouden. "Bewijs laat zien dat copycats voor inspiratie en operationele details naar eerdere voorbeelden kijken. MedStar zal dan ook geen informatie over de malware, de aanval of aanvallers prijsgeven." Het enige wat het bedrijf wel kwijt wil is dat er geen losgeld is betaald.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.