image

Cybersecurityplatform voor hoger onderwijs gelanceerd

dinsdag 5 april 2016, 12:00 door Redactie, 4 reacties

Vandaag is tijdens de One-conferentie van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) in Den Haag 'dcypher' gelanceerd, een cybersecurityplatform voor het hoger onderwijs opgericht door de ministeries van Veiligheid en Justitie, Economische Zaken en Onderwijs en het NWO-gebied Exacte Wetenschappen.

Dcypher gaat een overzicht bieden van cybersecurity-opleidingen in het hoger onderwijs en zal verbindingen leggen tussen betrokkenen partijen uit de publieke- en private sector bij het hoger onderwijs en onderzoek. Dit wil zeggen dat onderzoek en onderwijsagenda’s na overleg met kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemingen en overheden tot stand komen. Daarnaast zal dcypher zowel wetenschappelijk als praktijkgericht cybersecurity-onderzoek binnen het hoger onderwijs coördineren.

Het platform wil bereiken dat het aantal cybersecurityspecialisten groeit en dat meer studenten in het hoger onderwijs zich voor relevante curricula inschrijven en succesvol afronden. Om dit te realiseren moeten volgens de initiatiefnemers cybersecurity-onderzoeksgroepen worden versterkt en moeten er meer en beter opgeleide docenten komen. Ook moeten curricula in het hoger onderwijs en cybersecurityberoepsprofielen beter aansluiten bij de wensen van de markt. Als laatste moeten er meer innovaties uit het cybersecurity-onderzoek voortkomen.

Reacties (4)
06-04-2016, 09:03 door Anoniem
https://www.dcypher.nl/
En ja hoor, ze krijgen het voor elkaar om het certificaat van hun intermediate CA niet mee te sturen, waardoor Firefox de website niet vertrouwt. Goed bezig, overheid.
06-04-2016, 11:08 door Anoniem
Het certficaatprobleem is opgelost, excuses voor het ongemak, namens dcypher
06-04-2016, 19:38 door Anoniem
Door Anoniem: https://www.dcypher.nl/
En ja hoor, ze krijgen het voor elkaar om het certificaat van hun intermediate CA niet mee te sturen, waardoor Firefox de website niet vertrouwt. Goed bezig, overheid.

Het aanmelden bij de nieuwsbrief gaat ook heerlijk soepeltjes. Microsoft vertrouwt de mailserver blijkbaar niet (iets met implementatie van standaarden/best practices?) en laat de verificatiemail verdwijnen in een zwart gat. Het whitelisten van het dcypher.nl domein biedt geen uitkomst, vermoedelijk verzenden ze de mail vanaf een ander domein.
Controle van het geregistreerde MX-record mx1.nwo.nl (http://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=smtp%3amx1.nwo.nl&run=toolpage) laat zien dat de mailserver geen TLS ondersteunt. SPF is ook geen bekend begrip.

Nu zou ik dat wel willen melden maar kan nergens een "responsible disclosure" link vinden op de site (https://www.ncsc.nl/actueel/Responsible+Disclosure+Leidraad)

Wellicht de lat iets te hoog gelegd?
07-04-2016, 10:05 door Anoniem
Het mailserver issue is opgelost, de link heet 'beveiligingskwetsbaarheid' en dcypher is te bereiken via info@dcypher.nl
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.