image

Microsoft kijkt uit naar toekomst zonder Adobe Flash

vrijdag 8 april 2016, 10:33 door Redactie, 6 reacties

Microsoft kijkt uit naar een toekomst zonder Adobe Flash op internet en zal om dit te realiseren verschillende aanpassingen aan Edge doorvoeren. Zo zal de browser deze zomer stoppen met het automatisch afspelen van alle Flash-advertenties en andere Flash-content die niet centraal staat.

"Flash-content zoals animaties en advertenties worden gepauzeerd weergegeven, tenzij de gebruiker er zelf op klikt", aldus John Hazen van het Microsoft Edge Team. De maatregel, die via de grote Windows 10-update deze zomer wordt doorgevoerd, zou stroomverbruik moeten verminderen en de prestaties moeten verbeteren. Flash-content die op de pagina centraal staat, zoals video's of spelletjes, zal Edge voorlopig niet pauzeren. Op een later moment zullen gebruikers echter wel de mogelijkheid krijgen om ook deze centrale Flash-content standaard te pauzeren.

Volgens Microsoft is de maatregel onderdeel van een ontwikkeling om met Flash te stoppen en andere technologieën zoals html5 te gebruiken. Daardoor is het straks niet meer nodig om Flash Player geïnstalleerd te hebben. Microsoft roept webontwikkelaars dan ook op om te stoppen met Flash en voor openwebstandaarden te kiezen, die een soortgelijke ervaring als Flash bieden maar met betere prestaties en veiligheid. "We zijn bezig met en kijken uit naar een toekomst waar Flash niet langer nodig is als standaard ervaring in Microsoft Edge", aldus Hazen.

Reacties (6)
08-04-2016, 10:54 door Anoniem
Ik ook! Microsoft is niet alleen.
08-04-2016, 11:11 door Anoniem
Ik kijk uit naar een toekomst zonder Microsoft Silverlight...

TheYOSH
08-04-2016, 11:54 door Korund
zou stroomverbruik moeten verminderen en de prestaties moeten verbeteren
Laat ze dan ook direct stoppen met het ondersteunen van DRM-content. Door de encryptie die hiervoor gebruikt wordt is ook aanzienlijke rekenkracht (en dus elektrische energie) nodig voor het server-side versleutelen en client-side weer ontsleutelen van deze content.
08-04-2016, 12:46 door Anoniem
Door Carborundum:

Laat ze dan ook direct stoppen met het ondersteunen van DRM-content. Door de encryptie die hiervoor gebruikt wordt is ook aanzienlijke rekenkracht (en dus elektrische energie) nodig voor het server-side versleutelen en client-side weer ontsleutelen van deze content.

Laten we dan ook stoppen met bitcoin achtige energie verspilling tenzij de reken kracht ten behoeven van wetenschap is.
08-04-2016, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem: Ik kijk uit naar een toekomst zonder Microsoft Silverlight...

TheYOSH

Silverlight is al jaren geleden deprecated, dus deze flauwe sneer is pointless.
08-04-2016, 20:55 door A.J.
Ik zou zeggen, verwijder het dan uit Windows 10 want het komt voor zover ik kan zien standaard erbij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.