image

Juniper klaar met verwijderen NSA-algoritme uit ScreenOS

vrijdag 8 april 2016, 14:45 door Redactie, 3 reacties

Netwerkgigant Juniper heeft het proces afgerond om een door de NSA ontworpen encryptiealgoritme uit ScreenOS te verwijderen, het besturingssysteem voor firewall-apparaten. Het gaat om de Dual Elliptic Curve Deterministic Random Bit Generator (Dual_EC_DRBG) die willekeurige getallen genereert.

De NSA zou het algoritme opzettelijk hebben verzwakt, zodat de gegenereerde getallen helemaal niet willekeurig zijn en het mogelijk wordt om versleutelde informatie te ontsleutelen. Ook de ANSI X9.31-standaard voor het genereren van willekeurige getallen is nu in ScreenOS vervangen. Juniper kondigde de maatregelen om ScreenOS aan te passen begin januari van dit jaar aan.

Een proces dat nu is afgerond, zo meldt Chief Information Officer Bob Worrall. Voor het genereren van getallen maakt Juniper in ScreenOS nu gebruik van dezelfde technologie die het ook in Junos OS toepast, het besturingssysteem van Juniper-routers. Hiervoor is het wel nodig dat gebruikers de laatste versie van ScreenOS (6.3.0r22) downloaden.

Reacties (3)
08-04-2016, 18:13 door Anoniem
Mooi om te zien dat een bedrijf ook werkelijk iets doet met het gegeven dat er verzwakte algoritmen in het systeem aanwezig zijn:)
09-04-2016, 03:08 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi om te zien dat een bedrijf ook werkelijk iets doet met het gegeven dat er verzwakte algoritmen in het systeem aanwezig zijn:)

Mooi ?

Dit algorithme is ingevoerd in Screenos NADAT bekend geworden was dat het de mogelijkheid bood tot backdoors.
En het had geen aantrekkelijke eigenschappen zoals snelheid of efficiency .

Oftewel - ze hebben iets heel verkeerd gedaan bij deze algorithme keuze - op een moment dat ze beter hadden kunnen weten.
De reparatie nadat ze betrapt zijn verdient niet zo bijzonder veel applaus.
13-04-2016, 00:36 door Anoniem
JunOS is niet alleen een besturingssysteem voor Juniper routers, maar ook Juniper switches en de nieuwere firewall reeksen van Juniper.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.