image

Europol waarschuwt voor malware die geldautomaten besmet

dinsdag 12 april 2016, 14:50 door Redactie, 1 reacties

Europol heeft vandaag samen met het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro een rapport gepubliceerd waarin het waarschuwt voor malware die geldautomaten infecteert. Het gaat in dit geval om malware waarmee criminelen de geldcassettes van de geldautomaat kunnen legen.

Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen geldautomaten, waar jaarlijks zo'n 8,6 miljard euro wordt opgenomen. Daardoor zijn geldautomaten een aantrekkelijk doelwit van criminelen, aldus Europol. Door het gebruik van speciaal ontwikkelde malware hoeven criminelen niet langer traditionele kraakmethodes toe te passen om de inhoud van de geldkluis te legen. Bij de waargenomen aanvallen worden zowel nieuwe methodes en technieken als bekende aanvalsvectoren ingezet.

"Logische aanvallen op geldautomaten worden nu door politie en de industrie als een groeiende dreiging gezien, en Europol heeft verschillende politiekorpsen geholpen bij het onderzoeken van deze opkomende dreiging", zegt Steven Wilson, hoofd van het Europese Cybercrime Centrum (EC3) van Europol in Den Haag. Het rapport bevat verschillende aanbevelingen om deze vorm van malware te voorkomen en te onderzoeken. "Het kan als een waardevol referentiedocument dienen om de georganiseerde misdaad op dit vlak aan te pakken", aldus Wilson. Het rapport, genaamd "ATM Malware on the Rise", is onder een besloten groep van politiediensten, banken en it-beveiligingsbedrijven verspreid.

Reacties (1)
13-04-2016, 00:05 door Anoniem
Als ze er eerst eens voor zorgen dat deze systemen geen sterk verouderde windows systemen meer draaien dan zijn ze al goes op weg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.