image

FBI geeft energiebedrijven voorlichting over cyberaanvallen

dinsdag 12 april 2016, 16:07 door Redactie, 0 reacties

De FBI zal deze maand via zowel online als offline presentaties Amerikaanse energie- en nutsbedrijven voorlichten over de cyberaanvallen waar Oekraïense energiebedrijven eind december mee te maken kregen. Door de aanvallen kwamen 225.000 mensen tijdelijk zonder stroom te zitten.

Naar aanleiding van de aanvallen besloten verschillende Amerikaanse overheidsdiensten, waaronder de FBI, naar de Oekraïne te gaan om meer informatie over het incident te verzamelen. Die informatie wil de FBI nu met Amerikaanse energiebedrijven delen. Zo zullen de tijdlijn van de aanvallen en dreigingsvector worden besproken, alsmede de malware, tactieken en technieken die de aanvallers gebruikten.

"De focus van de briefing ligt op het toepassen van de geleerde lessen van de Oekraïense aanval op de Amerikaanse vitale infrastructuur. De gepresenteerde strategieën zijn voor alle sectoren toepasbaar en zijn niet alleen tot energiebedrijven beperkt", aldus de aankondiging van de campagne (pdf). Naast de werkwijze en impact van de aanvallers worden ook uitgebreide oplossingsstrategieën besproken om soortgelijke aanvallen op de Amerikaanse vitale infrastructuur te detecteren, te voorkomen of erop te reageren. Naast verschillende webinars zal de FBI de informatie ook via verschillende "in-persons briefings" presenteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.