image

3,8 miljoen sites versleuteld via gratis certificaten Let's Encrypt

woensdag 13 april 2016, 11:17 door Redactie, 3 reacties

De gratis ssl-certificaten van Let's Encrypt worden inmiddels op 3,8 miljoen websites gebruikt voor het aanbieden van een versleutelde verbinding, zo heeft het initiatief bekendgemaakt. Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en werd mede opgericht door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Het wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco en verschillende andere partijen.

De betatest van Let's Encrypt begon vorig jaar september. Sindsdien zijn er 1,7 miljoen ssl-certificaten voor meer dan 3,8 miljoen websites uitgeven. De dienst zegt nu zoveel operationele ervaring te hebben opgedaan en vertrouwen in de eigen systemen te hebben, dat het betalabel niet meer nodig is. "We hebben als doel om 100% van het web te versleutelen en het is bemoedigend om zo'n goede start te hebben en zoveel steun binnen de industrie te krijgen", zegt ISRG-directeur Josh Aas.

Mozilla's David Bryant merkt op dat Let's Encrypt nu meer dan 20.000 certificaten per dag uitgeeft. Meer dan 90% van de certificaten wordt gebruikt voor het beschermen van websites die eerder geen ssl gebruikten. Inmiddels hebben meer dan 20 bedrijven zich bij het initiatief aangesloten. Zo hebben Cisco en Akamai hun contract verlengd en hebben Gemalto, HP Enterprise, Fastly, Duda en ReliableSite.net zich als nieuwe sponsor aangemeld.

Image

Reacties (3)
13-04-2016, 20:52 door Anoniem
Dat komt natuurlijk ook omdat bekende Panels als Directadmin en cPanel deze nu standaard ondersteunen
Het wordt nu dus makkelijker om een SSL website op te zetten met een paar klikken
14-04-2016, 10:29 door Anoniem
Enig idee hoe je dit kunt toepassen op shared hosting? Volgens de hostingpartij is dat niet mogelijk, maar lijkt me logisch hun willen zelf certificaten verkopen.
15-04-2016, 08:56 door Anoniem
Bij versio kan je gewoon letsencrypt gebruiken op shared hosting. Het lijkt me eerder een implementatie issue bij jouw hosting partij. Dat betekent of de boel verhuizen naar een andere partij of host get gewoon zelf op een Pi.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.