image

Apple en FBI weer voor congrescommissie wegens encryptie

vrijdag 15 april 2016, 11:48 door Redactie, 0 reacties

Volgende week vindt er weer een hoorzitting voor een commissie van het Amerikaanse congres over encryptie plaats waar wederom Apple en de FBI zullen getuigen. De hoorzitting gaat over het "ontcijferen van de discussie over encryptie", waarbij de visie van bedrijven en opsporingsdiensten wordt gevraagd.

Tijdens het eerste panel zullen de FBI, de politie van New York, de nationale belangenvereniging voor sheriffs en de Internet Crimes Against Children Task Force getuigen. Tijdens de twee ronde komen Apple, beveiligingsbedrijf RSA, een wetenschapper van het Massachusetts Institute of Technology en een universitair hoofddocent aan het woord. Vorige maand vond er voor een andere congrescommissie ook een hoorzitting plaats, waar onder andere FBI-directeur James Comey de zaak van de FBI tegen Apple verdedigde.

De zaak draaide om het ontgrendelen van de iPhone van één van de San Bernardino-schutters. Een rechter had Apple gedwongen de FBI hierbij te helpen, maar Apple ging in beroep. De FBI heeft echter buiten de hulp van Apple om toegang tot deze iPhone weten te krijgen en de zaak daarom laten vallen. In een andere zaak, waarbij een rechter eerder oordeelde dat Apple de FBI niet bij het ontgrendelen van de iPhone van een drugsdealer hoeft te helpen, is de FBI vorige week in beroep gegaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.