image

Duitse overheid wil anonieme simkaarten verbieden

vrijdag 15 april 2016, 14:27 door Redactie, 16 reacties

De Duitse overheid is vanwege de terreurdreiging van plan om anonieme simkaarten te verbieden. Nu is het in Duitsland nog mogelijk om anoniem een simkaart aan te schaffen, maar als het plan doorgaat is het niet meer mogelijk om zonder identiteitsgegevens een anonieme prepaidkaart te kopen.

Daarnaast zullen aanbieders de volledige adresgegevens van de koper moeten gaan noteren. De maatregel is onderdeel van een actieplan (pdf) tegen terrorisme waarmee een grote coalitie heeft ingestemd en waarin ook de bevoegdheden van de politie worden verruimd, zo melden de Duitse kranten Suddeutsche Zeitung en Der Spiegel.

Reacties (16)
15-04-2016, 14:42 door Anoniem
hier weer een voorbeeld van een zinloze maatregel die erg gemakkelijk is om te omzeilen.
15-04-2016, 15:10 door Anoniem
Oh en hoe weten ze niet dat je je echte naam opgeeft? Of moet je je privacy gevoelige paspoort laten zien aan onbekenden. Ik Snap waarom ze dit willen, maar ik vind dit wel een beetje te ver gaan. Noteer bijv alleen de Woonplaats of iets anders.

En anders komen er wel katvangers voor.
15-04-2016, 15:14 door Anoniem
als het plan doorgaat is het niet meer mogelijk om zonder identiteitsgegevens een anonieme prepaidkaart te kopen.
En wat dan als een katvanger simkaarten gaat kopen en doorverkopen? Dan is het toch wel mogelijk?

Schijnveiligheid en niet meer dan dat.
15-04-2016, 15:29 door [Account Verwijderd]
Deze maatregel gaat perfect werken, maar wel onder de voorwaarde dat het onmogelijk is om identiteitspapieren te vervalsen, en iedereen netjes hun echte woonadressen opgeeft.

En tja... :)
15-04-2016, 15:30 door Anoniem
Na geldezels, krijgen we nu telefoonezels (alsof we die nog niet hadden).
15-04-2016, 15:37 door Anoniem
Wederom een stap naar de ozo gewenst NWO.
heeft geen moer met terreur te maken, die gebruiken vaak snailmail, encryptie sat. telefoons en koeriers.
Dat vergeet men voor het gemak maar , want de Burgers moeten en zullen bang zijn , heel bang.

PS. de sat. telefoons zijn vaak geleverd door onze "vrienden" aan de overkant van de grote plas.
15-04-2016, 15:39 door Anoniem
Gaat nooit werken, katvangers genoeg die voor een tientje een abo afsluiten.
15-04-2016, 15:44 door vertelheteens
Terroristen communiceren al op andere manieren, is weer achter de feiten aanlopen zoals gewoonlijk.
15-04-2016, 15:51 door Anoniem
Nu is het in Duitsland nog mogelijk om anoniem een simkaart aan te schaffen, maar als het plan doorgaat is het niet meer mogelijk om zonder identiteitsgegevens een anonieme prepaidkaart te kopen.
Volgens mij is een anonieme prepaidkaart niet meer anoniem als ze je gevens hebben.
Is dit niet het bewijs dat ze je telefoon afluisteren.
Isis terugkeeerders kunnen zo het land weer in, mischien hier wat aan doen.
15-04-2016, 15:52 door Anoniem
Ganz kansloos...... Sie durfen mahl eine wirkliche Experte zu fragen...

Wie nu nog zo achterlijk is na Snowden om met een smart phone te communiceren als Errorist (Typo intended!)...

Zullen we dan ook open wifi verbieden. Euh tweedehands telefoons, tablets en laptops mag dan ook niet meer.

Arabisch spreken gaan we dan ook verbieden want je weet nooit wat ze zeggen? (Duh... Hoe dom kun je zijn...)

Nog meer onzin maatregelen Herr Proffesor IchHabeKeineAhnung Von Kwatschwegen
15-04-2016, 16:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-04-2016, 17:00 door Anoniem
Symboolpolitiek: Lebara kaartje kopen in NL en met de huidige verplichte Europese maximum tarieven kan ook de low budget terrorist zich in Duitsland helemaal een gloeiend oor bellen.
15-04-2016, 17:02 door Anoniem
Tegen de tijd dat een Terrorist met zijn eigen paspoort een sim kaart gekocht heeft en de overheid cq veiligheidsinstanties (kuch) dat door hebben en het niet vergeten te vertellen aan de juiste andere instanties, en daar niet 6 maanden over doen, dan lees je op het journaal iets in de volgende trend "Deutsche Telecom had "anonieme" sim kaart verkocht aan Hassan B, de zelfmoord terrorist die 54 mensen vermoorde in vliegveld/treinstation/bioscoop (opblazen wat niet van toepassing is) en hiervan de duitse agentschap telecom op de hoogte gesteld.. dit is vervolgens 6 maanden blijven liggen bij de BND (duitse aivd), vervolgens heeft niemand gedacht om deze sim kaart te tracken en als gevolg daarvan zijn 54 balerina's/bouwvakkers/politici dood.

ondertussen is anoniem bellen (wat al niet heel erg anoniem is vanwege je IMEI nummer, je cell mast waar je het eerst mee connect, de google of apple account, de (betaalde) apps op je telefoon en tegen die tijd ook verplichte maestro betaling, zodat de VS direct weet via Mastercard wat jij betaalt en 2 jaar later de Nederlandse overheid ook, als het te laat is, er niet meer bij.

prepaid is niet zo zeer om anoniem te blijven (wat lastig is als je anderen belt) maar meer om niet direct een direct te koppelen persoon te zijn aan enorme databases waar niemand wat mee te maken heeft. Maar natuurlijk ook een manier voor mensen die graag een tijdelijke oplossing willen, bijvoorbeeld om provider uit te proberen (helaas ben ik erachter gekomen dat tenminste 2 van de 4 grote providers prepaid klanten op andere netwerken zetten, waardoor je nog niet goed kunt vergelijken zonder een 2 jarig abbo af te sluiten. Of bijvoorbeeld omdat je abbo afloopt en een nieuwe gsm wil bij je abbo maar dat wellicht bij een andere telco. Of misschien heb je geen zin in een volledig abbo op je telefoon die je gebruikt voor nood, of om je mistresse te bellen, of misschien omdat je op vakantie bent, of in het buitenland tijdelijk zit (vakantie, werk). een prepaid sim in het land waar je zit is in 99% gevallen goedkoper dan roaming met welke bundel dan ook, zeker als je meer dan 100MB gebruikt.
Zo gebruik ik elke keer wanneer ik in de UK ben een simkaart van een bepaalde toko, die waardeer ik met 10 pond op, heb ik een maand lang flatfee internet en gratis bellen tussen de simkaarten onderling. portofoon (PMR/LPD/27MHz) niet meer nodig. Voor verkeersinformatie en navigeren is dat ruim voldoende.

Nog meer onzin maatregelen Herr Proffesor IchHabeKeineAhnung Von Kwatschwegen

hoho, daar kun je tegenwoordig voor aangeklaagd worden dankzij Merkel.
15-04-2016, 18:15 door johanw
Duidelijk achter de feiten aanlopen. Bellen is steeds minder interessant, tegenwoordig kun je op heel veel plaatsen anoniem het internet op met wifi en dan kun je via WhatsApp of Signal versleuteld bellen en berichten uitwisselen.
15-04-2016, 19:28 door Anoniem
Enerzijds snap ik het wel. Afwezigheid van toezicht valt in het rijtje in-/tegenspraak en verantwoording afleggen, iets waar mensen in het algemeen, en meer daadkrachtige karakters die dit soort diensten aantrekt een instinctieve hekel aan hebben. Deze drie kernbegrippen is een lopend gevecht om de carte blanche met dergelijke diensten.

Probleem met dergelijke maatregelen is dat een uitkomst altijd kan zijn dat privacy een privilege wordt (niet: verdwijnt) voor diegenen die het zich kunnen veroorloven, hetzij doordat ze politieke macht of voldoende geld of kennis hebben, hetzij doordat ze eenvoudig identiteitsfraude of andere illegale middelen aan hun repertoire toevoegen. Opsporing is bovendien uiteindelijk gebaseerd op de juiste analyse van de gegevens die je hebt, en veel minder op het verzamelen van gegevens.
15-04-2016, 19:32 door Anoniem
De (zelfmoord) terrorist koopt gewoon zo'n privacy-loze kaart hoor. De bemanning van de gekaapte vliegtuigen (911) hebben ook gewoon ingecheckt met hun paspoort. Deze maatregel is dus alleen bedoelt om de rest van de mensheid te teugelen, te snoeren en in te pakken. Privacy is geen luxeartikel waar men naar believen op kan afdingen. Duitsland zou dat moeten weten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.