image

Weinig onderscheid in virusscanners voor Android

maandag 18 april 2016, 11:27 door Redactie, 1 reacties

Virusscanners voor Androidtoestellen doen weinig voor elkaar onder, zo blijkt uit een nieuwe uitgebreide test van het Duitse testlab AV-Test. Naast de detectie van kwaadaardige apps werden de apps ook beoordeeld op systeembelasting, zoals batterijverbruik, en aanvullende beveiligingsopties.

In totaal konden de apps een maximale score van 13 punten behalen. Met de detectie van malware waren maximaal 6 punten te verdienen. Voor dit onderdeel werden de 25 security-apps met bijna 3400 kwaadaardige apps getest die in de laatste vier weken zijn ontdekt. Daarnaast werden de oplossingen met bijna 3500 kwaadaardige apps in real-time getest. De apps scoren gemiddeld bij alle twee de tests boven de 99%. 17 apps halen de maximale 6 punten.

Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Op dit onderdeel scoren 23 apps de maximale score van 6 punten. Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up. Een onderdeel waar alle 25 apps op scoren.

Uiteindelijk komen 15 pakketten met een score van de maximale 13 punten als beste uit de bus. Van deze pakketten weten Baidu, Bitdefender, Cheetah Mobile, Sophos en Tencent 100% bij het vinden van malware te halen. De overige 10 apps met 13 punten scoren tussen de 99,7% en 100%. Hieronder het volledige overzicht van de malwaredetectie.

Image

Reacties (1)
18-04-2016, 23:00 door Patje-RedFan
Alleen de laatste 4 zijn teleurstellend, de rest deed het wel goed :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.