image

Wozniak: privacy in samenleving bijna verdwenen

maandag 18 april 2016, 11:54 door Redactie, 9 reacties

We leven tegenwoordig in een samenleving waarin privacy bijna niet meer bestaat, zo stelt Steve Wozniak, medeoprichter van Apple. Volgens 'The Woz' zijn er tegenwoordig overal camera's en worden creditcardgebruik en bijna alles wat we doen gemonitord en opgeslagen.

Iets waar de meeste mensen zich ook bij hebben neergelegd, zo laat hij in een interview met ABC News weten. Toch staan mensen niet graag hun telefoon of wachtwoorden af. "Mensen hebben recht op privézaken, ik heb recht op mijn eigen gedachten. Ik wil niet dat iemand weet hoe ik over bepaalde zaken denk, dat is wie ik ben en we moeten een deel van onze menselijkheid behouden."

Verder stelde Wozniak dat cybersecurity nu de grootste dreiging is geworden. "Toen ik klein was waren we bang voor de atoombom. Als je uit school kwam gingen op elke hoek de sirenes af als test. Nu zijn we allemaal bang voor cyberaanvallen en hacking en de volgende aanval die in het nieuws komt." Volgens Wozniak zal het voorlopig alleen maar erger worden. "Cybersecurity houdt in dat je computers en producten moet ontwikkelen die veilig zijn. Dat is uiteindelijk belangrijk."

Reacties (9)
18-04-2016, 11:59 door Anoniem
Je moet wel een echte nerd zijn om te beweren dat "cybersecurity" de grootste dreiging is. Gelukkig heeft hij meer verstand van solderen.
18-04-2016, 14:19 door Anoniem
Door Anoniem: Je moet wel een echte nerd zijn om te beweren dat "cybersecurity" de grootste dreiging is. Gelukkig heeft hij meer verstand van solderen.
Tja, er moet eerst echt iets verschrikkelijks gebeuren voordat we zeggen : Hij had toch gelijk.
18-04-2016, 14:37 door Anoniem
@14:19 door Anoniem

Momenteel gebeuren er voldoende verschrikkelijkheden in de wereld, en gerealieerd aan cybersecurity zijn deze niet..
18-04-2016, 15:30 door Anoniem
Redactie: Verder stelde Wozniak dat cybersecurity nu de grootste dreiging is geworden. "Toen ik klein was waren we bang voor de atoombom. Als je uit school kwam gingen op elke hoek de sirenes af als test. Nu zijn we allemaal bang voor cyberaanvallen en hacking en de volgende aanval die in het nieuws komt.".
Stelling wordt hier verdraait komt door vertaling ik zie heel wat anders in Wozniak bewering.
Lateline:
Mr Wozniak, known as The Woz, told Lateline that cyber crime was the greatest threat the world faced and he likened it to the cold war nuclear hysteria of his childhood.

"We used to fear the atomic bomb when I was young, and you used to come home from school and sirens would go off for a test on every corner," he said.

"Now we fear all the cyber attacks and hacking. What's the next one we're going to hear about?
Of bekijk/lees zelf eens interview
18-04-2016, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem: @14:19 door Anoniem

Momenteel gebeuren er voldoende verschrikkelijkheden in de wereld, en gerealieerd aan cybersecurity zijn deze niet..
Hij heeft het over dreiging, de toekomst, niet wat er nu gebeurt.
18-04-2016, 21:09 door Anoniem
Wozniak zei: "They [FBI] are against Apple because they are looking for a way that somebody manufactures a product, force them to manufacture it your way, so that it gives up security. Cybersecurity is the greatest threat we have now".

Die laatste zin klopt natuurlijk niet. Hoe hij precies bedoelt is niet duidelijk.
19-04-2016, 05:32 door Anoniem
- Met de evolutie van SoFinummer naar BSN is de privacy verdwenen
- Met de invoering vaqn het electronisch betalen is de privacy verdwenen
- Met de invoering van het EKD ( http://www.ddjgz.nl/ ) is de privacy verdwenen
- Met de invoering van kenteken controle is de privacy verdwenen
- Met het mogelijk verdwijnen van cassiere's in de toekomst is de privacy verdwenen

etc. etc
19-04-2016, 14:27 door Anoniem
Ja wie is er niet bang voor een beetje cyber-security..
26-04-2016, 06:34 door Anoniem
De cyber aanval is een enorme gevaar. Maar dar is niet vergeleken tot De grootste gevaar: verliezen je privacy, je menselijkheid, je identiteit, als "human being" en gereduceerd naar een reeks koppelingen van o.a. bsn-nummers, afgeluisterde telefoongesprekken, camera-fragmenten, cookie-gebruiker, en facebook likes. De grootste gevaar zijn wij, onszelf, dat we voor een "schijnveiligheid" onze rechten voor privacy en individualisme opgeven en overgeven aan onze overheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.