image

Adobe: beveiliging Flash Player dwarsboomde hackers

dinsdag 19 april 2016, 16:40 door Redactie, 3 reacties

Beveiligingsmaatregelen die Adobe de afgelopen maanden aan Flash Player heeft toegevoegd hebben ervoor gezorgd dat hackers tijdens een recente hackwedstrijd geen succesvolle aanvallen op de mediaspeler konden uitvoeren, zo heeft het softwarebedrijf bekendgemaakt.

Tijdens de jaarlijkse Pwn2Own-wedstrijd worden hackers beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden in verschillende browsers en Adobe Flash Player. Tijdens de editie van afgelopen maart werd Flash Player uiteindelijk twee keer succesvol gehackt, maar dat aantal had hoger kunnen zijn, zo stelt Peleus Uhley van Adobe. In aanloop naar de hackwedstrijd rolde Adobe verschillende updates uit om de beveiliging van Flash Player te verbeteren.

Die maatregelen betaalden zich uit, want verschillende pogingen om Flash Player te hacken mislukten daardoor, aldus Uhley. Toch werd Flash Player twee keer succesvol gehackt. "Die overwinningen laten zien dat er altijd meer is dat leveranciers kunnen doen om de veiligheid te verbeteren", zo gaat hij verder. Uhley merkt op dat bedrijven als Adobe, Microsoft en Google in een wedstrijd met hackers zijn verwikkeld.

Adobe investeert naar eigen zeggen dan ook veel in security en voegt regelmatig features toe die het dwarsbomen. van hackers als enige doel hebben. "Dit soort maatregelen worden steeds vaker toegevoegd. De bedrijven die zich aan de frontlinie van dit gevecht bevinden zullen veranderen en op den duur verder groeien." Volgens Uhley helpen hackwedstrijden zoals Pwn2Own softwarebedrijven om zich verder te ontwikkelen. "Hoewel Pwn2Own elk jaar hetzelfde lijkt nemen de benodigde innovaties en uitdagingen om resultaten te boeken elk jaar toe", aldus Uhley.

Reacties (3)
19-04-2016, 16:45 door Anoniem
"Beveiligingsmaatregelen die Adobe de afgelopen maanden aan Flash Player heeft toegevoegd hebben ervoor gezorgd dat hackers tijdens een recente hackwedstrijd geen succesvolle aanvallen op de mediaspeler konden uitvoeren"

Jammer dat ze dit pas de laatste maanden en niet 10-15 jaar geleden gedaan hebben!

"Adobe investeert naar eigen zeggen dan ook veel in security en voegt regelmatig features toe die het dwarsbomen. van hackers als enige doel hebben"

Helaas voegen ze nog regelmatiger features toe die geen enkel nuttig doel hebben en daarna weer door hackers
misbruikt worden....
19-04-2016, 21:22 door Anoniem
0-days in Flash worden op hackwedstrijden niet openbaar gemaakt, die brengen op de zwarte markt veel meer op.
20-04-2016, 08:44 door Anoniem
"Kijk ons product veilig zijn". Het is te laat, de schade is al gedaan. Geen vertrouwen in.

Je kan ook zeggen: "De afwezigheid van Flash Player dwarsboomt hackers", werkt altijd. :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.