image

Let's Encrypt geeft 2 miljoen gratis ssl-certificaten uit

vrijdag 22 april 2016, 10:37 door Redactie, 0 reacties

De gratis certificaatautoriteit Let's Encrypt heeft inmiddels meer dan 2 miljoen gratis ssl-certificaten uitgegeven. De dienst, die begin december met het aanbieden van ssl-certificaten begon, haalde de eerste mijlpaal van 1 miljoen ssl-certificaten op 8 maart.

Hiervoor had het ongeveer 3 maanden nodig. De stap naar 2 miljoen certificaten werd echter in 6 weken gezet. Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en werd mede opgericht door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Het wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco en verschillende andere partijen. Let's Encrypt heeft een volledig versleuteld web als doel. Door gratis ssl-certificaten uit te geven hoopt de dienst dat meer websites het verkeer van en naar bezoekers gaan versleutelen.

"Zoals we lieten weten toen het miljoenste certificaat werd uitgegeven, kan elk certificaat voor meerdere websites worden gebruikt. Dus de certificaten die Let's Encrypt heeft uitgegeven beschermen al miljoen en miljoenen websites", aldus de EFF. Onlangs bleek dat inmiddels meer dan 3,8 miljoen websites via certificaten van Let's Encrypt het verkeer versleutelen. Door het succes is Let's Encrypt één van de grootste certificaatautoriteiten op internet aan het worden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.