image

Strengere browserregels Microsoft gelden niet voor vpn's

vrijdag 22 april 2016, 11:10 door Redactie, 0 reacties

Microsoft komt met strengere regels voor programma's die websites en de werking van browsers aanpassen, maar het beleid geldt niet voor virtual private networks (vpn) en software voor ouderlijk toezicht. Het zal straks verboden worden voor programma's om de werking van de browser en weergave van websites te beïnvloeden, tenzij dit via het add-onmodel van de browser gebeurt.

Op deze manier hebben gebruikers veel meer controle dan nu het geval is. Zo moeten programma's straks de nadrukkelijke goedkeuring van gebruikers hebben en kunnen gebruikers de aanpassing van de browser ook weer eenvoudig ongedaan maken. De regels gaan op 2 mei van dit jaar in. Microsoft kreeg hierop vragen van partijen die software verspreiden en geld via browseraanpassingen verdienen en nu gedwongen hun software moeten aanpassen. De softwaregigant herhaalt dat programma's alleen de werking via het add-onmodel mogen veranderen.

De regels gelden echter niet voor programma's die de browsertoegang veranderen, zoals vpn's en software voor ouderlijk toezicht. Via een vpn is het mogelijk om het internetverkeer via een versleutelde tunnel naar een andere computer te laten lopen. Ouderlijk toezicht laat ouders bepaalde websites blokkeren of bijhouden welke websites erop de computer worden bezocht.

Deze programma's hoeven geen gebruik van het add-on-model te maken, zolang ze geen webcontent in de browser injecteren, zoals advertenties. "De bedoeling van ons beleid is duidelijk. We willen de keuze en ervaring van onze gebruikers beschermen. De verplichting om alleen het add-on-model van de browser te gebruiken speelt hierbij een belangrijke rol", zegt Microsofts Barak Shein.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.