image

Besmette advertenties op Pirate Bay verspreidden ransomware

woensdag 27 april 2016, 08:23 door Redactie, 3 reacties

Afgelopen weekend zijn erop de populaire torrentsite The Pirate Bay besmette advertenties verschenen die bezoekers met ransomware probeerden te infecteren. Dat meldt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. De advertenties stuurden bezoekers ongemerkt door naar een pagina met de Magnitude-exploitkit.

Deze exploitkit maakt gebruik van bekende kwetsbaarheden in Adobe Flash Player en Internet Explorer om computers te infecteren. In dit geval werd op kwetsbare computers de Cerber-ransomware geïnstalleerd. Deze ransomware versleutelt bestanden voor losgeld. Volgens beveiligingsbedrijf RiskIQ werden er door dezelfde adverteerder ook advertenties verspreid die bezoekers lieten geloven dat hun Flash Player was verouderd en ze een update moesten installeren om verder te gaan. In werkelijkheid werd er malware aangeboden. Meetbureau SimilarWeb stelt dat The Pirate Bay elke maand 211 miljoen bezoekers krijgt.

Reacties (3)
28-04-2016, 09:47 door Anoniem
Humor! Ik denk dat het grote gross van de mensen die nog Piratebay aanhalen ook wel een adblocker in hun browser hebben draaien.
28-04-2016, 15:46 door Vandy

Volgens beveiligingsbedrijf RiskIQ werden er door dezelfde adverteerder ook advertenties verspreid die bezoekers lieten geloven dat hun Flash Player was verouderd en ze een update moesten installeren om verder te gaan. In werkelijkheid werd er malware aangeboden.
en Flash Player <> malware?
28-04-2016, 16:04 door Anoniem
Wat Anoniem ook zegt. Ik denk dat de mensen die torrents gebruiken ook wel een ad-blocker gebruiken. Tegenwoordig heeft iedereen wel een ad-blocker draaien binnen de browser, is dit niet zichzelf ingesteld dan wel door een handige kennis/vriend/familielied. Je kan tegenwoordig ook niet meer zonder, aangezien meeste malware door advertentieplatformen wordt verspreid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.