image

FBI waarschuwt Apple voor lek in iOS en Mac OS X

woensdag 27 april 2016, 09:20 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft Apple voor het eerst voor een beveiligingslek in de eigen producten gewaarschuwd. Het betreft een kwetsbaarheid in oudere versies in iOS en Mac OS X, zo laat Apple aan persbureau Reuters weten. Details over de kwetsbaarheid en wat de impact hiervan was is niet bekendgemaakt.

Apple zou het probleem naar eigen zeggen zelf al negen maanden geleden in iOS 9 en Mac OS X El Capitan hebben verholpen. Zo'n 80% van de iPhones zou inmiddels op iOS 9 draaien en Apple is niet van plan om voor oudere modellen nog een update uit te brengen.

Delen

Volgens Apple besloot de FBI de kwetsbaarheid aan de hand van het 'Vulnerabilities Equities Process' te delen. Via dit proces bepaalt de Amerikaanse overheid of het informatie over kwetsbaarheden met de betrokken leverancier of leveranciers zal delen of dit voor eigen doeleinden geheimhoudt, zo blijkt uit een uitleg van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. De regels die worden gehanteerd voor het openbaren van een kwetsbaarheid zijn echter niet openbaar. Daarnaast is het proces niet effectief, aldus een Apple-manager die anoniem wenst te blijven.

Onlangs kocht de FBI nog een onbekende kwetsbaarheid in iOS om de iPhone van een van de San Bernardino-schutters te ontgrendelen. Dat beveiligingslek zou de opsporingsdienst niet met Apple kunnen delen, omdat de eigendomsrechten bij de partij liggen die de kwetsbaarheid ontdekte. Deze partij zou dan ook toestemming moeten geven voordat Apple kan worden ingelicht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.