image

Google versleutelt verkeer naar alle blogs op Blogspot

woensdag 4 mei 2016, 10:05 door Redactie, 1 reacties

Google heeft besloten om het verkeer naar alle blogs op de eigen blogdienst Blogspot te versleutelen. Vorig jaar september introduceerde de internetgigant al de optie voor bloggers om dit zelf in te schakelen. Deze optie is nu verwijderd en het verkeer naar alle blogs wordt nu versleuteld.

Er is daarnaast een nieuwe optie voor bloggers beschikbaar genaamd "HTTPS Redirect", waarmee het mogelijk is om in te schakelen dat alle bezoekers die de http-versie van het blog bezoeken automatisch naar de https-versie worden doorgestuurd. In het geval de optie staat uitgeschakeld is het mogelijk om het blog zowel via http als https te bezoeken. Google waarschuwt wel voor mixed content waardoor de https-versie van de blogs niet naar behoren kunnen werken.

Het gaat in dit geval om content zoals afbeeldingen, gadgets, advertenties of templates die via http worden aangeroepen. In het geval van een https-site kan dit een mixed content-waarschuwing veroorzaken. Google stelt dat het veel van deze problemen kan verhelpen, maar een deel moet door de bloggers zelf worden opgelost. Om bloggers en beheerders hiermee te helpen is er nu een speciale tool gelanceerd om mixed content in blogs en berichten te vinden.

Reacties (1)
04-05-2016, 11:09 door [Account Verwijderd]
Niet naar letterlijk alle blogs. Maar alle blogs die voldoen aan dit: https://<yourblogname>.blogspot.<yourtld>. Custom domains daar-en-tegen zijn nog geen https. Heel hinderlijk eigenlijk.

Ondanks dat ik een custom domain heb heb ik alle posts en pages van mij al bijgewerkt. Alle plugins, images, e.d. worden via https binnen gehaald. Wanneer Google custom domains gaat ondersteun (which will happen, confirmed) dan hoef ik alleen maar een schakelaar om te zetten :).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.