image

Belgisch OM wil gebruikersgegevens van Microsoft

donderdag 5 mei 2016, 17:58 door Redactie, 2 reacties

Het Belgische Openbaar Ministerie is een onderzoek naar Microsoft gestart omdat de softwaregigant weigert gegevens van bepaalde gebruikers te overhandigen. Het gaat om gegevens, waaronder ip-adressen, van gebruikers die in een cybercrimezaak worden verdacht.

Volgens het Belgische OM is Microsoft onder de Belgische wetgeving verplicht om mee te werken. Microsoft België laat tegenover De Standaard weten dat de Belgische afdeling niet bij het verzoek van het OM is betrokken en alle dataverzoeken door het hoofdkantoor in de Verenigde Staten worden behandeld. Het Openbaar Ministerie hoopt door het onderzoek Microsoft toch te dwingen de gevraagde gegevens te overhandigen.

Ook de Belgische minister van Justitie Koen Geens vindt dat Amerikaanse technologiebedrijven onvoldoende meewerken als het gaat om het delen van informatie. "De medewerking verschilt van provider tot provider. Maar in het algemeen is die ruim onvoldoende, wat de onderzoeken in gevaar brengt. Bijgevolg brengt dat ook de veiligheid van de bevolking in gevaar", stelt Geens aan De Standaard. De minister merkt op dat onderzoeken steeds meer afhankelijk zijn van de medewerking van bedrijven als Facebook, Google en Twitter.

Reacties (2)
05-05-2016, 18:33 door Anoniem
En hoe deed men dat dan vroeger? Alle post uitkammen? Men doet het nu voorkomen alsof microsoft iets onmogelijk maakt wat vroeger wel mogelijk was...

Ik blijf erbij: het grootste probleem is de overheid zelf...
05-05-2016, 22:46 door swake
Reactie van een Belg .
Dat onze bevoegde ministers eerst eens werk maken van verplichte melding datalekken zoals deze in Nederland reeds bestaat .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.