image

Windows 10 op 300 miljoen apparaten geïnstalleerd

donderdag 5 mei 2016, 18:47 door Redactie, 6 reacties

Het is bijna een jaar geleden dat Windows 10 werd gelanceerd en sindsdien is de nieuwe Windowsversie op 300 miljoen apparaten geïnstalleerd. De mogelijkheid voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 om gratis naar Windows 10 te upgraden zal echter niet worden verlengd, zo heeft Microsoft bekendgemaakt.

Tijdens de lancering van Windows 10 op 29 juli vorig jaar liet Microsoft weten dat eigenaren van Windows 7 of 8.1 een jaar lang gratis konden upgraden. Sommige Windowskenners vroegen zich af of Microsoft het aanbod zou verlengen, aangezien deze zomer er een grote update voor het besturingssysteem uitkomt, namelijk de Windows 10 Anniversary Update. Daarnaast heeft Microsoft zichzelf het doel gesteld dat Windows 10 volgend jaar of het jaar daarna op 1 miljard apparaten draait.

De softwaregigant heeft echter geen plannen om het aanbod te verlengen, zo meldt Microsofts Yusuf Mehdi. De gratis upgrade kan tot en met 29 juli van dit jaar worden uitgevoerd. Daarna kan de volledige versie van Windows 10 Home voor 119 dollar worden aangeschaft.

Reacties (6)
05-05-2016, 21:59 door Anoniem
En nog steeds heeft microsoft nog niet willen aantonen wat ze werkelijk aan informatie verzamelen. Die tactiek houden ze net zo lang vol tot het laatste gemor gestopt is en braaf achter microsoft aanloopt. De gebruikers verdienen kennelijk niet beter.
06-05-2016, 00:11 door Anoniem
Jammer van dat pushen.....
Ik zou Windows 10 graag anders noemen.

Windows Spyware!
06-05-2016, 12:02 door karma4 - Bijgewerkt: 06-05-2016, 12:04
Door Anoniem: En nog steeds heeft microsoft nog niet willen aantonen wat ze werkelijk aan informatie verzamelen. Die tactiek houden ze net zo lang vol tot het laatste gemor gestopt is en braaf achter microsoft aanloopt. De gebruikers verdienen kennelijk niet beter.
Nog steeds is er niemand in geslaag aan te tonen dat er peroonlijke gegevens ipv technische meetgegevens verstuurd worden. Gezien het grote aantal mense dat er intensief naar op zoek is en niets vind zal er wel niets zijn.

Als je met professionele zaken bezig bent moet je wel kunnen aantonen dat je programma-s goed functioneren dan wel ergens last van hebben. Hoe wou je dat doen zonder meten vastleggen doorsturen / telemetry? (ooit rs232)
06-05-2016, 14:45 door Anoniem
Na mijn Windows 10 upgrade van Windows 7 werkte het voor zes maanden perfect (met alle telemetry uit) met alles, tot er een update kwam die heel windows 10 naar de klote hielp. Wat geen nood was aangezien er een dual boot met Linux (masterrace) was en ik daar op kon door werken. Van de week een schone install gedaan, en daar begon het gezeik. Ten eerste blijft windows (met de juiste iso) activatie weigeren, MS gebelt die kwamen er niet uit en weigerde een nieuwe key te geven. Wat op zich ook niet een ramp is, omdat windows dan gewoon blijft werken alleen met een zwart bureau blad na een paar weken.

Maar wat echt pure frustratie was, is dat er totaal geen windows 10 drivers voor deze laptop zijn en ook die van Windows 8 niet meer werken en dus emulatoren als RetroArch niet meer werken omdat de videokaart niet herkend wordt, net als de kaartlezer in de laptop. Dus overweeg ik of terug te gaan naar windows 7 want voor enkele dingen heb ik helaas altijd windows nodig voor bepaalde programma's. Dus er kunnen wel 300 miljoen installaties zijn, maar of gebruikers er ook baat bij hebben is een ander verhaal.
06-05-2016, 21:34 door Anoniem
En hoeveel keer is het daarna verwijderd ?
07-05-2016, 08:38 door Anoniem
En, ondanks dat je de walgelijk verplichte, opgedrongen upgrade naar Win10 uitschakelde blijft die zich opdringen?

Vandaag nog gemerkt op één van de pc's waar normaal gezien de Download Win 10 uitgeschakeld staat dat er zich in de taakbalk vanonder weer maar eens een pictogram stond met de melding: Windows 10 downloaden ...

Dringen ze dat nu langs de één of andere weg, ondanks de door gebruiker gezette instellingen omzeilende, weer maar eens, en tot vervelens toe op? (misschien omdat de opgedrongen aanbiedingen stoppen 29 juli?

Ik moet van die Win10 service tot op huidig ogenblik niets weten, voor dagelijks gebruik, wegens teveel dingen die de privacy 'schenden' van de gebruiker/ster. (Het opdringerige karakter van de Win10 service kan mij tot hiertoe niet bekoren)

Ik heb er eentje (test pc) draaien op die Win10 en tot op bepaalde hoogte werkt dat best vlotjes maar op dat toestel staat ook alles ver uit in de privacy en werkt zonder account.

Dus even werk aan de winkel hier om dat weer terug uit te zetten. o_O
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.