image

Anti-virus veroorzaakt weer problemen bij Firefoxgebruikers

woensdag 4 mei 2016, 13:49 door Redactie, 4 reacties

Mozilla heeft een update voor Firefox uitgebracht omdat anti-virussoftware weer voor problemen zorgde. Vorige week verscheen Firefox 46, waarin meerdere beveiligingsproblemen werden opgelost. Kort na het uitkomen van deze versie klaagden Firefoxgebruikers dat ze geen websites meer konden laden.

Gebruikers kregen alleen lege pagina's te zien. Daarop besloot Mozilla de update naar Firefox 46 te staken. Er werd een onderzoek ingesteld, waaruit naar voren kwam dat anti-virussoftware de boosdoener was. De problemen ontstonden door het scannen van een bepaalde directory. Het is niet voor het eerst dat Firefox en virusscanners botsen. Begin dit jaar bleek Firefox te crashen door de anti-virussoftware van G Data en zorgden virusscanners ervoor dat sommige gebruikers geen ssl-sites konden bezoeken. Updaten naar Firefox 46.0.1 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

Reacties (4)
04-05-2016, 14:00 door Anoniem
Ik heb geen problemen hier met firefox en nav.
05-05-2016, 12:41 door Anoniem
Bij mij op het werk stelde HitmanPro Firefox buiten werking en kon ik dit niet meer gebruiken. Bleek uiteindelijk iets met de nieuwe manier waarop Firefox werkt. Zie ook: https://www.wilderssecurity.com/threads/hitmanpro-alert-support-and-discussion-thread.324841/page-381
Ben benieuwd of 46.0.1 dit gaat oplossen.
06-05-2016, 08:54 door Westly Montroos
ik heb hier ook de nodige moeite met Firefox. ik heb hier twee computers staan, eentje met kaspersky en de andere met bitdefender/hitmanpro. bij beide problemen..

maar volgens mij zijn de problemen met 46.0.1 nog niet opgelost...
06-05-2016, 09:07 door Anoniem
De titel van dit artikel is op zijn minst incorrect. Wie is nu schuldig? De anti virus software die al draait en doet wat het met doen of Firefox die een update uitbrengt en vervolgens een probleem heeft met de virus scanners terwijl een patch het probleem oplost.

Het klinkt nu net alsof het de schuld is van de virusscanners terwijl Firefox zelf de problemen veroorzaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.