image

Opera lanceert browser met ingebouwde adblocker

woensdag 4 mei 2016, 12:21 door Redactie, 5 reacties

De makers van Opera hebben vandaag een nieuwe versie van de browser gelanceerd die over een ingebouwde adblocker beschikt. Volgens de ontwikkelaars is het blokkeren van advertenties een belangrijke maatregel om websites sneller te laten laden en geheugenverbruik te verminderen.

Sommige populaire websites zouden zonder advertenties 90% sneller laden. Browserontwikkelaars hebben echter niets aan dit vraagstuk gedaan, aldus Krystian Kolondra van Opera. De browserontwikkelaar wilde hier naar eigen zeggen verandering in brengen door Opera van een ingebouwde adblocker te voorzien. Daardoor vindt het blokkeren van advertenties op het niveau van de web-engine plaats, waardoor pagina's veel sneller kunnen laden en er minder geheugen wordt gebruikt dan bij adblocker-extensies het geval is.

Volgens eigen cijfers zou surfen met Opera's adblocker 62% sneller zijn dan zonder adblocker. Ook verbruikt de browser minder geheugen als er een adblocker is ingeschakeld. Opera-gebruikers moeten de adblocker in Opera 37 wel zelf inschakelen. Iets dat ook per website kan worden geregeld. Opera is in vergelijking met Chrome of Internet Explorer een kleine browser. Het aandeel van Opera kende in april echter een opleving en beleefde met 1,9% het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd. Onlangs liet Opera weten dat het ook een vpn aan de browser gaat toevoegen.

Image

Reacties (5)
04-05-2016, 12:57 door [Account Verwijderd]
Thumbs Up!

Ik gebruik geen Opera, maar het is een behoorlijk statement. Het is een helder signaal van de browserontwikkelaar dat zij bevestigen dat reclames op Internet zolangzamerhand door de putdeksels omhoog komen en dat een toenemend aantal internetgebruikers daar helemaal klaar mee zijn!
04-05-2016, 13:06 door Anoniem
Je moet wat proberen als je martkaandeel al jaren laag is en elke 'nieuwkomer' je voorbij schiet alsof je niet bestaat....
Maar ingebouwde adblocker klinkt als een prima plus-punt!
04-05-2016, 14:11 door Anoniem
Jammer dat de ontwikkeling voor Opera op Linux ergens bij versie 12 gestaakt is... Voor dat platform dus geen alternatief.
04-05-2016, 15:14 door Anoniem
De opmerking aangaande het ontbreken van een Opera voor Linux is onjuist (zie opera.com)...
04-05-2016, 18:40 door Anoniem
Ik draai Linux en heb de adblocker van Opera in gebruik, werkt redelijk maar laat nog wel wat door.
Het is het testen wel waard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.