image

Plasterk moet verzoek om tapstatistieken heroverwegen

woensdag 4 mei 2016, 12:09 door Redactie, 4 reacties

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken moet een verzoek om de tapstatistieken over de jaren 2002 tot en met 2008 en 2010 tot en met 2012 heroverwegen. Het verzoek was afkomstig van Bits of Freedom. De burgerrechtenbeweging had Plasterk via een Wob-verzoek om de tapcijfers van de AIVD gevraagd.

De minister weigerde echter om de tapstatistieken openbaar te maken, omdat dit inzicht in de werkwijze van de AIVD zou geven en zelfs de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen. Bits of Freedom ging in beroep tegen de beslissing van Plasterk en ontving de tapgegevens van 1984 tot en met 2001. Nieuwere tapstatistieken wilde de minister echter niet vrijgeven.

Hierop tekende de burgerrechtenbeweging bij de Raad van State hoger beroep aan, wat vandaag gegrond is verklaard. De Raad van State stelt dat de eerdere uitspraak van de rechtbank moet worden vernietigd. Daarnaast moet de minister een nieuw besluit nemen over het verzoek van Bits of Freedom. De uitspraak betekent niet dat de cijfers nu moeten worden gepubliceerd.

Reacties (4)
04-05-2016, 12:45 door Anoniem
De minister weigerde echter om de tapstatistieken openbaar te maken, omdat dit inzicht in de werkwijze van de AIVD zou geven en zelfs de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen.
Die partij wil meestal zijn gelijk halen met dit soort uitspraken.
In plaats dat ze doen wat ze moeten doen, burgers beschermen, en daar hoort ook privacy bij.
Zonder privacy kun je geen vrije wereld hebben.
04-05-2016, 14:20 door Anoniem
Gevalletje onbedoeld iets zeggen door juist te zwijgen...
05-05-2016, 06:23 door Anoniem
Deze uitspraak past in een zich opbouwend rijtje van handelingen van de RvS. De klacht van de burger wordt niet afgewezen (zodat de juridische middelen niet uitgeput zijn en de burger dus niet naar het Europese Hof kan stappen), maar in plaats van dat er een uitspraak is, sleept de zaak zich als gevolg van de actie voort en lopen de advocaatskosten van de burger op. Waar dat eindigt weet niemand.

Het lijkt er op dat de RvS zich tot doel heeft gesteld een "Ga terug naar start" machine te worden.
05-05-2016, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem: Deze uitspraak past in een zich opbouwend rijtje van handelingen van de RvS. De klacht van de burger wordt niet afgewezen (zodat de juridische middelen niet uitgeput zijn en de burger dus niet naar het Europese Hof kan stappen), maar in plaats van dat er een uitspraak is, sleept de zaak zich als gevolg van de actie voort en lopen de advocaatskosten van de burger op. Waar dat eindigt weet niemand.

Het lijkt er op dat de RvS zich tot doel heeft gesteld een "Ga terug naar start" machine te worden.

Het begint erop te lijken dat er toch sommige oplettende lezertjes zijn. Wat er gaande is en altijd al is geweest is velen (met dank aan het nimmer aflatende propaganda-geblaat ook van/in de media) blijkbaar (nog) niet duidelijk.
Ook dit land wordt geterroriseerd door enorme aantallen narcistische en sociopatische alfa(met name rechten-)studentjes. De rest wordt door deze kliek gedwongen om elk(e) gedrocht van uitspraak en/of (uitblijven van) handelen met gejuich en langdurig applaus te begroeten. Op straffe van vervolging en/of onthouding van rechten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.