image

Kaspersky: Nederlanders vaak doelwit van ransomware

vrijdag 6 mei 2016, 10:17 door Redactie, 1 reacties

Nederlandse internetgebruikers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaak het doelwit van ransomware, zo claimt het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab in een nieuw rapport. De virusbestrijder baseert zich op cijfers die het via gebruikers van de beveiligingssoftware heeft verkregen.

Dan blijkt dat gebruikers wereldwijd in het eerste kwartaal met 30% meer ransomware-aanvallen te maken kregen. Bij zakelijke klanten van Kaspersky was er een 17% toename zichtbaar. Het werkelijke aantal ligt volgens het anti-virusbedrijf echter veel hoger, aangzien de statistieken alleen de op signatures-gebaseerde en heuristieke detecties laten zien. De virusscanners van het bedrijf bestempelen ransomware in de meeste gevallen als generieke malware.

Wordt er naar de landen gekeken die de meeste ransomware-aanvallen te verduren kregen, dan staat Italië bovenaan, gevolgd door Nederland. 1,81% van de Nederlandse Kaspersky-gebruikers was in de eerste drie maanden van dit jaar doelwit van een ransomware-aanval. Belgie volgt met 1,58% op een derde plek. De meestvoorkomende ransomware zijn TeslaCrypt en CTB-Locker, hoewel Kaspersky ook een aparte vermelding voor de Locky-ransomware heeft. Deze ransomware veroorzaakte de grootste ransomware-epidemie in het eerste kwartaal en probeerde gebruikers in 114 verschillende landen te infecteren.

Reacties (1)
09-05-2016, 11:15 door Anoniem
Laat kaspersky enkel even weg dat men de ransomware gewoonlijk pakte met de "other" category die default uit stond, daarna kwam men met een anti-ransomware module...

Storm in een glas water imo.

En mogelijk eens nu.nl en telegraaf onder de loep?
Veel infecties komen van die site, want 1x per jaar heb je daar malicious adds, al voor een paar jaar nu.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.