image

Google Chrome en Firefox blokkeerden Pirate Bay

zondag 8 mei 2016, 14:05 door Redactie, 2 reacties

Google Chrome en Firefox hebben gisteren enige tijd The Pirate Bay geblokkeerd omdat het een phishingsite zou zijn. Internetgebruikers die de populaire torrentsite wilden bezoeken kregen een melding dat het om een "misleidende site" of "webvervalsing" ging, zo meldt TorrentFreak.

Volgens de melding zou de website proberen om persoonlijke of financiële informatie te stelen. Wat de oorzaak van de melding was is onbekend. Gebruikers van Chrome en Firefox kunnen een website aanmerken als phishingsite. Daarnaast verschenen er eind april nog besmette advertenties op The Pirate Bay die bezoekers met malware probeerden te infecteren. Inmiddels is de website weer zonder melding in Chrome of Firefox te bezoeken.

Reacties (2)
08-05-2016, 17:19 door Briolet
Ik vond het vreemd dat Safari niet ook genoemd werd omdat dit waarschijnlijk via "Google Safe Browsing" geblokkeerd wordt. In de originele melding staat Safari er echter ook bij. Een betere titel was dan ook geweest: "Google Safe Browsing" blokeert de Pirate Bay. De browsers zelf volgen alleen deze richtlijnen.
10-05-2016, 20:53 door Anoniem
ik heb de melding nu pas, hoezo " Inmiddels is de website weer zonder melding in Chrome of Firefox te bezoeken." of is dit de tweede keer?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.