image

"Presidentskandidaten VS moeten belang encryptie erkennen"

maandag 9 mei 2016, 10:28 door Redactie, 6 reacties

De kandidaten die in de race voor het Amerikaanse presidentschap zijn moeten het belang van encryptie en privacy erkennen, zo stelt een coalitie van dertien Amerikaanse technologische handelsorganisaties. De organisaties hebben een brief met een 'high-tech agenda' voor de Verenigde Staten opgesteld.

Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder het versterken van cybersecurity en het verbeteren van 'dataprivacy'. Als het gaat om cybersecurity pleiten de organisaties onder andere voor het delen van cybersecurity-informatie en het geven van meer aandacht aan het trainen, onderwijzen en bewustmaken van gebruikers, om zo menselijke fouten te verminderen.

Als laatste wordt gesteld dat de presidentskandidaten het belang van encryptie als belangrijke beveiligingstool moeten erkennen. Encryptie heeft de afgelopen maanden van Amerikaanse opsporingsdiensten en sommige politici veel kritiek gekregen, omdat het de opsporing van criminelen zou hinderen. Verder roepen de handelsorganisaties op voor het opstellen van beleid om de privacy van gebruikers te beschermen, maar tegelijkertijd innovatie en groei te bevorderen en ervoor te zorgen dat data vrijelijk kan stromen.

"Bevorder het wereldwijde vertrouwen van consumenten in digitale goederen en diensten, door beleid aan te moedigen dat de overheidstoegang tot gegevens beperkt, terwijl tegelijkertijd opsporingsdiensten en andere agentschappen de informatie kunnen verkrijgen die nodig zijn om onze veiligheid te beschermen", aldus de brief (pdf).

Reacties (6)
09-05-2016, 11:36 door Anoniem
Encryptie heeft voor- en nadelen. Wie vooral de voordelen ervaart, is er vóór. Wie de nadelen ervan ervaart, is ertegen. Presidentskandidaten worden geacht zowel het ene als het andere belang te dienen. Het zou dus erg dom van ze zijn om hierover algemene uitspraken te doen.
09-05-2016, 13:18 door Anoniem
Door Anoniem: Encryptie heeft voor- en nadelen. Wie vooral de voordelen ervaart, is er vóór. Wie de nadelen ervan ervaart, is ertegen. Presidentskandidaten worden geacht zowel het ene als het andere belang te dienen. Het zou dus erg dom van ze zijn om hierover algemene uitspraken te doen.

Tja want stel je voor een politicus met een mening (of beter verstand van zaken)

Het idee dat encryptie een nadeel heeft krijg ik niet verwerkt.
Encryptie heeft één doel. Het beschermen van iemand's privacy. Dus dat iemand de privacy van een andere niet kan beschamen is een nadeel?
09-05-2016, 13:57 door Anoniem
Hillary of die andere clown. De eerste heeft al aangetoond bar weinig te snappen van digitale veiligheid. De tweede boeit het al helemaal niet, als er maar afgegeven kan worden op minderheden.
09-05-2016, 14:30 door Anoniem
Encryptie kan gebruikt worden om privacy te beschermen, maar dit is niet het ene doel waar encryptie voor is.

Het feit dat er verwezen wordt naar nadelen van encryptie betekend dat de (amerikaanse) anti encryptie lobby goed functioneert. Het enige 'nadeel' van encryptie is namelijk dat de originele gegevens nogal slecht leesbaar zijn, tegelijk ook het voordeel, het hangt ervan af van welke kant je ernaar kijkt...
09-05-2016, 20:54 door karma4
Door Anoniem:
Het idee dat encryptie een nadeel heeft krijg ik niet verwerkt. Encryptie heeft één doel. Het beschermen van iemand's privacy. Dus dat iemand de privacy van een andere niet kan beschamen is een nadeel?
Er bestaan mensen (kwaadwillenden/monsters) die encryptie inzetten om vrijelijk inbreuk te maken op andermans privacy. Ja het is het bekende riedeltje terroristen pedofielen misdadigers.

Waar het om gaat: Het zijn uitzonderingen, moeten uitzonderingen blijven. Kom met een oplossing om ze aan te pakken met de voorwaarde dat iedereen onkraakbare encryptie moet kunnen gebruiken. Met die oplossing zal elke discussie over encryptie meteen verstommen.

Het recht in eigen hand nemen (recht van de sterkste) is een snelle weg naar een dystopie. Dat een land als de VS daar steeds verder naar toe werkt is niet een voorbeeld om te volgen.
10-05-2016, 08:51 door Anoniem
Privacy = veiligheid. Encryptie is noodzakelijk voor veiligheid. Met grootschalige sleepnet surveillance worden de voor opsporing beschikbare middelen verkeerd ingezet. Het geld moet naar rechercheurs en blauw op straat en naar opleiding van specialistische opsporingsambtenaren.

Er is geen enkel onderzoek dat laat zien dat er criminelen gepakt zijn door data-analyse. Wel zijn er achteraf constateringen, waaronder dat men de eenvoudig beschikbare informatie niet gebruikt heeft. En er worden veel gewone burgers lastig gevallen, de z.g. valse positieven.

Ik zou durven stellen dat aan het verbieden van encryptie alleen maar nadelen zitten:
* meer mensen die onnodig lastig gevallen worden als gevolg van misinterpretatie van hun data.
* minder mensen die durven zeggen wat gezegd moet worden vanwege de repressie die uitgaat van het idee dat alles meegelezen wordt door de overheid en bedrijfsleven.
* geldverspilling aan een foute focus op data.
* opsporing kijkt de verkeerde kant op omdat ze niet bezig zijn met de werkelijke wereld maar eenzijdig met beschikbare data.
* het wordt gemakkelijker voor criminelen om hun zaakjes te verbergen want de instanties houden zich bezig met onbelangrijke zaken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.