image

Gegevens Google-personeel gelekt door e-mailblunder

maandag 9 mei 2016, 10:45 door Redactie, 2 reacties

Google heeft het eigen personeel gewaarschuwd dat hun gegevens door een e-mailblunder bij een derde partij in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Een werknemer van een bedrijf dat personeelsdiensten voor Google verzorgt bleek een document met personeelsinformatie per ongeluk naar de manager van een ander bedrijf te hebben gestuurd.

Na het document te hebben bekeken verwijderde deze manager het bestand en waarschuwde het bedrijf. Vervolgens waarschuwde het bedrijf weer Google, dat een onderzoek inschakelde. Uit het onderzoek bleek dat het document namen en social security-nummers bevatte. Volgens Google is er geen bewijs dat de gelekte gegevens zijn misbruikt en uit de logbestanden blijkt dat naast de manager niemand de gegevens heeft ingezien voordat die werden verwijderd.

Daarnaast heeft de manager bevestigd dat hij de informatie uit het document niet heeft opgeslagen, gedownload, openbaar heeft gemaakt of op andere wijze heeft gebruikt. "We betreuren dat dit incident heeft plaatsgevonden en werken met het bedrijf samen om ervoor te zorgen dat een dergelijk incident zich niet nog een keer voordoet", aldus Google in een brief (pdf) aan het eigen personeel. Vanwege het incident kunnen Google-werknemers kosteloos hun krediet laten monitoren en zich inschrijven voor een dienst die identiteitsbescherming biedt.

Reacties (2)
09-05-2016, 20:45 door karma4
En ze heben zo''n sterk security-team bi Google dat van alle soorten fouten bij de concurrenten vindt.
Hmm besteden de service voor hrm taken uit, aan een serviceprovider. Kennelijk zijn ze zelf niet goed in cloud services regelen of zouden er toch meer risico's zijn als ze zelf toegeven voor hun eigen cloud services..
17-05-2016, 08:58 door Anoniem
Nee, is een kwestie vasn kostenbeheersing. Diensten van een gespecialiseerd bedrijf zijn (of lijken) meer kostenefficient dan het in eigne bheeer uitvoeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.