image

Onderzoeker opgepakt na hacken van verkiezingswebsite

maandag 9 mei 2016, 11:18 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse beveiligingsonderzoeker is opgepakt en enkele uren vastgezet nadat hij een lokale verkiezingswebsite via sql-injectie wist te hacken. De 31-jarige man, die zelf een beveiligingsbedrijf heeft, wilde naar eigen de veiligheid van de website te verbeteren.

Er verscheen zelfs een video van hem op YouTube waarin hij de aanval op de verkiezingswebsite van Lee County bekende. De onderzoeker besloot zich uiteindelijk zelf bij de politie aan te geven en werd vervolgens zes uur vastgehouden. Ook vond er een huiszoeking plaats waarbij de laptop, telefoon en opslagapparaten van de man in beslag werden genomen, zo meldt News-Press.

In een verklaring stelt de Lee County Supervisor of Elections Office, die voor de verkiezingen in Lee County verantwoordelijk is, dat de de onderzoeker een oude server en webserver heeft gehackt. "Dit incident is een ongelukkige situatie die voorkomen had kunnen worden", aldus de verklaring. Volgens de organisatie had de onderzoeker de juiste protocollen moeten volgen. Daarnaast zou de online registratie van stemmers, het tellen van de stemmen en de verkiezingswebsite zelf veilig zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.