image

Twitter zou inlichtingendiensten van analysedienst weren

maandag 9 mei 2016, 14:42 door Redactie, 1 reacties

Twitter zou Amerikaanse inlichtingendiensten geen toegang meer geven tot een analysedienst die tweets in real-time analyseert. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van een inlichtingenfunctionaris en verschillende andere bronnen die met de zaak bekend zijn. Een officiële bevestiging is nog niet gegeven.

Het gaat om de analysediensten van het Amerikaanse bedrijf Dataminr, dat real-timegegevens van Twitter en andere openbare bronnen verzamelt. Dit soort informatie zou voor onderzoek naar terrorisme en bij politieke onrusten worden gebruikt. Twitter heeft een aandeel van 5% in het bedrijf, dat ook Amerikaanse inlichtingendiensten als klant heeft. De microbloggingdienst zou zich echter zorgen maken dat het als te intiem met inlichtingendiensten overkomt.

Hoewel Twitter het uitsluiten van de inlichtingendiensten niet officieel heeft bevestigd, stelt het wel dat de gegevens op het platform voornamelijk openbaar zijn en de Amerikaanse overheid zelf openbare accounts kan onderzoeken, net zoals gebruikers kunnen.

Reacties (1)
10-05-2016, 07:42 door Anoniem
ja, en allemaal geven we de inlichtingendiensten zelf deze info in de hand via twitter.
http://www.dataminr.com/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.