image

Klantgegevens babywinkel Kiddicare gestolen van testwebsite

maandag 9 mei 2016, 13:48 door Redactie, 4 reacties

De Britse babyketen Kiddicare heeft klanten gewaarschuwd nadat hun gegevens van een testwebsite zijn gestolen en gebruikt voor het uitvoeren van een "mogelijke" phishingaanval. Het gaat om namen, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummers. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat wachtwoorden door de aanvaller zijn benaderd. Toch heeft de keten besloten om uit voorzorg van alle klanten het wachtwoord te resetten.

De aanval werd ontdekt nadat een klein aantal klanten een sms-bericht ontving van een website die beweerde een dochteronderneming van Kiddicare te zijn. Daarin werd de ontvanger opgeroepen om aan een enquête deel te nemen, zo meldt Express & Star. Volgens de babywinkel was er sprake van "mogelijk phishingcommunicatie". In de waarschuwing aan klanten stelt Kiddicare dat het risico voor klanten echter klein is.

Waakzaamheid is wel geboden. "Elke persoonlijke informatie kan in een phishingaanval en scams worden gebruikt, dus moet je extra waakzaam zijn voor verdachte communicatie." Hoe de testwebsite kon worden gehackt en waarom er met echte klantgegevens werd getest laat de babywinkel niet weten. Kiddicare heeft naar eigen zeggen de grootste babywinkel ter wereld.

Reacties (4)
09-05-2016, 14:04 door Anoniem
Omdat live data ook op een testomgeving thuis hoort!
09-05-2016, 14:08 door Anoniem
hmmm op een test site geen gegevens geanonimiseerd. niet echt handig.
09-05-2016, 15:05 door Anoniem
waarom echte klantdata gebruiken op een testwebsite?????
09-05-2016, 20:40 door karma4
Door Anoniem: waarom echte klantdata gebruiken op een testwebsite?????
Evven loskomen van je Cobol opvoeding. Alleen met voorgedefineerd procesuitwerking kun je me faked testdata wegkomen.
We leven nu in de tijd van BI predictive analytics data-mining zeg maar big-data. Dit soort tools worden in de cloud aangeboden waaarbij jou bedrijfsgegevens elders verwerkt worden. Big data met machine learning vereist dat de data voldoende op de echte data lijkt. Je kunt wat deanonimiseren maar veel aan de data veranderen haalt alles onderuit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.