image

IBM gaat cloudversie Watson tegen cybercrime inzetten

dinsdag 10 mei 2016, 15:49 door Redactie, 0 reacties

IBM gaat samen met verschillende universiteiten een cloudversie van de supercomputer Watson inzetten om cybercrime te bestrijden, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een onderzoeksproject van een jaar waarbij met universiteiten wordt samengewerkt.

Watson for Cyber Security, zoals het systeem wordt genoemd, zal informatie uit beveiligingsonderzoek gebruiken en moet patronen en bewijs van verborgen cyberaanvallen zien te vinden. Later dit jaar zal IBM samen met universiteiten Watson verder trainen in de 'taal van cybersecurity'. Elke maand verschijnen er namelijk 60.000 securityblogs en jaarlijks worden er 10.000 beveiligingsonderzoeken gepubliceerd. Daarnaast worden erop jaarbasis ook nog eens duizenden kwetsbaarheden gevonden en gerapporteerd.

Watson moet die data gaan verwerken, om zo inzichten in opkomende dreigingen te krijgen en aanbevelingen te kunnen doen om ze te stoppen. Ook zullen de dataminingtechnieken van het systeem worden gebruikt om verbanden te vinden. Watson kan bijvoorbeeld informatie over een nieuw malware-exemplaar uit een beveiligingsbulletin halen en dat koppelen met een blog waarin een beveiligingsanalist een oplossing biedt. Om dit te realiseren is IBM van plan om Watson tot wel 15.000 rapporten, dreigingsdatabases, strategieën en andere documenten over security per maand te laten verwerken.

"De omvang en snelheid van data op securitygebied is één van onze grootste uitdagingen in het aanpakken van cybercrime. Door de mogelijkheden van Watson om grote hoeveelheden ongestructureerde data te verwerken, iets dat onmogelijk door alleen mensen kan worden gedaan, zullen we nieuwe inzichten, aanbevelingen en kennis naar securityprofessionals brengen", zegt Marc van Zadelhoff, directeur van IBM Security.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.