image

Besmette advertenties op website Perez Hilton

dinsdag 10 mei 2016, 15:08 door Redactie, 0 reacties

Op de website van de Amerikaanse blogger Perez Hilton zijn de afgelopen weken verschillende keren besmette advertenties verschenen die bezoekers met malware probeerden te infecteren. De advertenties stuurden bezoekers ongemerkt door naar een pagina met de Angler-exploitkit.

Deze exploitkit maakt gebruik van bekende kwetsbaarheden in Adobe Flash Player, Internet Explorer en Microsoft Silverlight. In het geval gebruikers hun software niet up-to-date hebben kan er automatisch malware op het systeem worden geplaatst. Welke malware bij ongepatchte bezoekers van Perez Hilton werd geïnstalleerd laat beveiligingsbedrijf Cyphort niet weten. Via de Angler-exploitkit wordt onder andere ransomware verspreid. De website van Perez Hilton ontving in april bijna 15 miljoen bezoekers en is vooral in de Verenigde Staten erg populair.

Volgens Cyphort is het gebruik van besmette advertenties een populaire methode voor cybercriminelen om internetgebruikers met malware te infecteren. Vanwege het grote aantal besmette advertenties is het dan ook niet vreemd dat steeds meer internetgebruikers een adblocker installeren, aldus het beveiligingsbedrijf. Gisteren maakte de populaire adblocker Adblock Plus nog bekend dat het 100 miljoen actieve gebruikers heeft.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.