image

Malware op honderden kassa's hamburgerketen Wendy's

donderdag 12 mei 2016, 15:01 door Redactie, 3 reacties

Internetcriminelen zijn er eind vorig jaar in geslaagd om op honderden kassa's van de Amerikaanse hamburgerketen Wendy's malware te plaatsen, zo heeft het bedrijf in dit rapport bekendgemaakt. Wendy's is na McDonald' s en Burger King de grootste hamburgerketen ter wereld met 6500 vestigingen.

Het onderzoek naar de malware-infectie loopt nog, maar volgens Wendy's zijn de kassa's bij minder dan 300 van de 5500 vestigingen in de Verenigde Staten besmet geraakt. Het zou dan gaan om zo'n 5% van de Amerikaanse vestigingen van de keten. De aanvallers wisten de inloggegevens van een leverancier te stelen en konden zo de malware op de kassacomputers installeren.

Of de malware ook creditcardgegevens heeft gestolen en om hoeveel creditcards het gaat is niet bekendgemaakt. De malware zou inmiddels wel van alle kassa's zijn verwijderd. Tijdens het onderzoek werden bij 50 vestigingen andere ongerelateerde cybersecurityproblemen aangetroffen. Wendy's verwacht het eindrapport van de onderzoekers binnenkort te ontvangen.

Reacties (3)
12-05-2016, 15:43 door Anoniem
dure snack voor de gedupeerden.
12-05-2016, 16:51 door Anoniem
Door Anoniem: dure snack voor de gedupeerden.
In dit soort gevallen zijn de gedupeerden: alle klanten van de creditcard maatschappij.
Immers, die vergoedt de schade aan de "gedupeerden" waarmee dan bedoelt wordt degenen wiens creditcardgegevens
misbruikt werden. Echter dat "vergoeden" komt dan ten laste van alle klanten tesamen, die daarmee de gedupeerden
worden. Alleen is het dan niet zo duur meer.
12-05-2016, 18:06 door karma4
"De aanvallers wisten de inloggegevens van een leverancier te stelen en konden zo de malware op de kassacomputers installeren." Admin:admin open op het publieke Internet tja. De advocatuur heeft er dik belegde boterhammen aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.