image

Microsoft: geen wondermiddel tegen terroristen op internet

donderdag 12 mei 2016, 15:54 door Redactie, 4 reacties

Er is geen wondermiddel dat voorkomt dat terroristen van het internet gebruikmaken, zo heeft Microsoft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties laten weten. De Veiligheidsraad kwam bijeen om over terroristische propaganda op het web te spreken. Volgens Microsoft-topman Steve Crown is dit een grote uitdaging, aangezien websites met terroristische propaganda als paddestoelen uit de grond schieten.

"Als er een elegante oplossing was had de industrie die al toegepast", zo liet hij weten. Hij benadrukte dat het gebruik van internet door terroristen een complex onderwerp is. Net zoals vuur, buskruit en de drukpers, kan elke technologie voor zowel goede als kwade bedoelingen worden gebruikt. Daarnaast is erop internationaal of regionaal niveau geen universeel geaccepteerde omschrijving van terrorisme of extremisme, merkte Crown op.

De Microsoft-topman stelde verder dat publiek-private samenwerking de juiste reactie is en het belangrijk is dat de internationale gemeenschap op een gecoördineerde en transparante manier samenwerkt. Zo werken ook de technologiebedrijven samen om misbruik van hun diensten door terroristen tegen te gaan, aldus Crown.

Reacties (4)
12-05-2016, 16:01 door Anoniem
Is dit nou echt zo moeilijk te omvatten?
Kunnen we de mensen die dat niet kunnen omvatten ook niet simpelweg weren van een aardig scala aan besluitvorming?

In de vorm dat ik de discussies over dit soort onderwerpen hoor, zorgen deze partijen er haast zelf nog voor dat het terrorisme een recht zou kunnen krijgen om te overwinnen...
12-05-2016, 18:00 door karma4 - Bijgewerkt: 12-05-2016, 20:02
Door Anoniem: Kunnen we de mensen die dat niet kunnen omvatten ook niet simpelweg weren van een aardig scala aan besluitvorming?..
Verstandig voorstel echter..
Er schijnt een hoge correlatie tussen dat niet bevatten en de macht met besluitvorming te zijn.
Als het laatste het eerste tot gevolg heft, dan is het een zichzelf herhalend iets. (de causation)
12-05-2016, 19:15 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-05-2016, 19:17
[Verwijderd]
12-05-2016, 20:38 door Anoniem
Door MAC-user:
De Microsoft-topman stelde verder dat publiek-private samenwerking de juiste reactie is en het belangrijk is dat de internationale gemeenschap op een gecoördineerde en transparante manier samenwerkt.
In dit land (lees minister Plasterk) lijkt het er meer op dat ze daar nog achter moeten komen.
Intussen wordt menigeen door een digitaal sleepnet gevangen in de hoop dat er terrorisme wordt aangetroffen.

Letterlijk "in de hoop". Ik zie het een beetje als net zo effectief als met een dekzijl door de amstel slepen en hopen dat je een tonijn vindt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.