image

Tieners aangehouden wegens ddos-dreigement Belastingdienst

vrijdag 13 mei 2016, 14:41 door Redactie, 5 reacties

De politie heeft de afgelopen weken twee tieners aangehouden wegens het dreigen met een ddos-aanval op de website van de Belastingdienst. Eerder werd er al een 17-jarige verdachte opgepakt. De nu aangehouden verdachten zijn 15 en 19 jaar oud, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Uit onderzoek is gebleken dat deze personen, naast het dreigen met een ddos-aanval op de website van de Belastingdienst, ook betrokken waren bij geslaagde ddos-aanvallen tegen twee andere landelijke websites eind maart. Twee mediabedrijven deden hiervan aangifte. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren

Volgens de politie blijkt dat het voor jongeren relatief eenvoudig is om software te downloaden en deze vervolgens in te zetten voor verschillende cyberdelicten. "Deze jongeren realiseren zich niet dat er binnen Nederland steeds vaker digitaal onderzoek wordt gedaan door de politie en dat de pakkans groter wordt. Dit heeft verregaande gevolgen; de verdachte krijgt een strafblad en moet geleden schade terugbetalen."

De politie stelt verder dat jongeren elkaar onderling ook hacken om vervolgens kostbare privégegevens van die persoon en zijn familie op internet te zetten. Ouders zouden vaak niet in de gaten hebben wat hun kinderen achter de computer aan het doen zijn, totdat de politie op de stoep staat. De politie adviseert ouders dan ook om het onderwerp binnen het gezin te bespreken.

Reacties (5)
13-05-2016, 17:17 door Anoniem
Het is bij de meeste delicten toch zo dat ouders niet in de gaten hebben wat hun kinderen aan het doen zijn tot de politie op de stoep staat?

Schrijf als politie liever wie er voor de kosten opdraait als een minderjarige voor duizenden euro's schade veroorzaakt. Strafrechtelijke kosten, schade vergoeden, inkomsten die je mis loopt door de uren die je aan meewerken met het onderzoek en het proces kwijt bent.
13-05-2016, 19:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-05-2016, 19:04
[Verwijderd]
14-05-2016, 03:39 door Anoniem
Software downloaden voor een cyber attack? Juist...
17-05-2016, 10:34 door Anoniem
Door Anoniem: Software downloaden voor een cyber attack? Juist...

Yep...check 's op loic
17-05-2016, 13:04 door Anoniem
Ze gebruikten geen loic maar een booter.
Ze gebruikten de termen die gebruikt worden door de booters iets als: "skid got rekt" en "tango down"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.