Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Chantage en bedreiging

17-05-2016, 16:06 door Roos, 29 reacties
Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben,

Ik word al een tijdje gechanteerd en bedreigt via Facebook.
Ben hiermee naar de politie geweest en heb aangiften gedaan,
Hier word weinig mee gedaan omdat het volgens hun een niet zo'n ernstige zaak is.
Voor mij zelf daarin tegen wel, en ook mijn dochter lijdt eronder.

Ik ben dus opzoek naar iemand die een fb en email adres kan achterhalen.

Mvg
Reacties (29)
17-05-2016, 16:34 door Anoniem
Als de politie zegt dat het niets ernstigs is, dan zal het wel zo zijn. De kans is groot dat het gewoon kinderachtig gedrag is en iemand irriteren gebeurt al sinds het begin van het ontstaan van internet. Je zult hem/haar moeten blokkeren, ook al is het tegen je zin.

Eventueel kan je ook een jaartje facebook verlaten, die persoon zal dan zelf wel weg gaan. Dan zal die waarschijnlijk wel ander slachttoffer gevonden hebben.

Over het algemeen is het al lang geweten dat drukke social netwerken gevaarlijk kunnen zijn en bij sommigen laten hun hele leven erin beinvloeden. Ik noem dit zelfverminking! Oppassen dus! Als je dochter ervan onder leidt, zou ik aanraden om facebook niet langer meer te gebruiken. Probeer twitter eens?
17-05-2016, 17:08 door Anoniem
Door Roos: Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben,

Ik word al een tijdje gechanteerd en bedreigt via Facebook.
Ben hiermee naar de politie geweest en heb aangiften gedaan,
Hier word weinig mee gedaan omdat het volgens hun een niet zo'n ernstige zaak is.
Voor mij zelf daarin tegen wel, en ook mijn dochter lijdt eronder.

Ik ben dus opzoek naar iemand die een fb en email adres kan achterhalen.

Mvg

Heeft u facebook al aangeschreven?

Anders adviseer ik u facebook de deur uit te kijlen.

U kunt de chanteur niet blokkeren?
17-05-2016, 17:21 door johanw
Peter de Vries? Die heeft pas zo'n geval voor de rechter gehad. Als je een hacker zoekt die bij FB op de systemen kan inbreken en het zo vinden zul je dat hier niet vinden, en als je het al ergens vind zal het beslist duurder zijn dan een rechtszaak.
17-05-2016, 17:34 door Roos
Als de politie de zaak al niet ernstig genoeg vind zal Peter r de vries dat ook wel niet vinden.
Zomaar een rechtszaak beginnen kan natuurlijk ook niet.. Maar bedankt voor je reactie
17-05-2016, 17:50 door Anoniem
Door Roos: Als de politie de zaak al niet ernstig genoeg vind zal Peter r de vries dat ook wel niet vinden.
Zomaar een rechtszaak beginnen kan natuurlijk ook niet.. Maar bedankt voor je reactie

Zijn programma draait juist om delicten waarbij de politie niks/niet voldoende werk levert. Ik mag die vent niet echt, maar als je het gen probleem vind om op tv te komen, dan is het wel de beste (in elk geval goedkoopste) optie. http://www.rtl.nl/peter-r-de-vries-internetpesters-aangepakt/#!/
17-05-2016, 19:58 door Anoniem
De vraag is vaak of de termen chanteren en bedreigen door een burger gebruikt, dezelfde betekenis heeft als waar het Wetboek van Strafrecht over spreekt. Immers, dat bepaald of iets al dan niet strafbaar is en of de politie er dan iets aan doet.
Volgens mijn informatie wordt op dit soort zaken, gepleegd via Internet, meestal stevig op ingezet. Er blijven wel wat opties open
Wat als de politie niets doet met de aangifte?
De politie heeft slechts een beperkte capaciteit. Daardoor komt het voor dat een aangifte niet of slechts na lange tijd worden opgepakt. Ook gebrekkige communicatie kan een storende factor zijn. In dat geval kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de korpschef met het verzoek de aangifte alsnog op te pakken. De korpschef zal vervolgens opdracht moeten geven alsnog de aangifte te onderzoeken of tenminste een gemotiveerd moeten aangeven waarom hij daar niet toe besluit.

Onterecht sepot: art. 12 Sv. Procedure.
Indien U het niet eens bent met een sepot kunt U zich beklagen bij het Gerechtshof op grond van art. 12 Sv. Uw advocaat dient in dat geval een schriftelijk beklag in bij het gerechtshof. Vervolgens kunt U Uw casus mondeling komen toelichten. Het gerechtshof kan vervolgens de Officier van Justitie opdracht geven tot vervolging. In verreweg de meeste gevallen, ongeveer 80%, wordt het verzoek overigens afgewezen. Let op, een artikel 12 Sv. Procedure kan alleen worden ingediend door iemand die belang heeft bij de vervolging.
17-05-2016, 20:18 door Ron625
Wanneer je een email van iemand hebt, dan staat het IP-adres van de afzender in de header.
Met een beetje geluk kan je iemand daarop ongeveer traceren.
Verder zal het een kwestie van geluk en ervaring zijn........
17-05-2016, 20:46 door Anoniem
Helaas,

Zonder medewerking van de autoriteiten kan je onmogelijk met zekerheid vaststellen wie wat gedaan heeft.
Hoe zeer iemand anders je ook hoop geeft. een ip adres zegt helemaal niet over wie wat gedaan heeft.
Een ip adres zegt alleen iets over een computer. Maar wie die computer bediend heeft en of die computer misschien een radertje in een groter netwerk is dat weet je nooit.

Het is vele malen verstandiger om uit te zoeken met wie jij fysiek contact gehad hebt. Een van die personen is waarschijnlijk degene die achter die mailtjes zit.
17-05-2016, 20:51 door Roos
Het probleem is dat ik wel een email adres heb, waarvan t de bedoeling is dat ik er een filmpje heen stuur ????
Maar geen email van heb ontvangen, wel via fb berichten ontvangen. Maar heb hier en daar al gelezen dat je daar weinig mee kunt. Zelf ben ik helemaal niet technisch dus deed een poging hier..
17-05-2016, 22:28 door Anoniem
Door Ron625: Wanneer je een email van iemand hebt, dan staat het IP-adres van de afzender in de header.
Met een beetje geluk kan je iemand daarop ongeveer traceren.
Verder zal het een kwestie van geluk en ervaring zijn........

Bij een online email dienst (Google, hotmail, provider, vrijwel alle) krijg je het IP van de mailserver, en daar heb je helemaal niks aan :$.

Je kan wel een http afbeelding in een email stoppen, waarbij, zodra hij de afbeelding weergeeft, zijn eigen IP adres tevoorschijn tovert. Of een virus maken, en hem die laten uitvoeren...
17-05-2016, 23:08 door Anoniem
Privé detective? Op politie hoef je blijkbaar niet te rekenen. Resteert de weg van de benenbrekers, de kneecappers... Waarschijnlijk niet goedkoop maar wel effectief. Mogelijk is dreigen hiermee al afdoende.
18-05-2016, 07:33 door Erik van Straten
Ik zou nogmaals aangifte gaan doen en daarbij verwijzen naar het onderzoek naar het handelen van de politie inzake de moord op de verpleegster in Waalwijk (zie http://www.nu.nl/binnenland/4262840/politie-maakte-inschattingsfout-rond-dood-verpleegster-waalwijk.html).

Ik heb een sterk vermoeden dat er dan beter naar je geluisterd zal worden.

Sterkte!
18-05-2016, 08:36 door Anoniem
Uiteraard moeilijk advies geven zonder meer details en context, maar ik vind het erg jammer dat het advies dat er dan toch komt is: ga weg van facebook.

Alsof je tegen iemand die gepest wordt op school gaat zeggen: weinig aan te doen, verander maar van school. Of tegen alle minderheden die onderdrukt of geviseerd worden: jammer, zoek maar een andere plaats.

Ik chargeer natuurlijk, maar het punt blijft.
18-05-2016, 08:51 door superglitched - Bijgewerkt: 18-05-2016, 08:51
Er zijn genoeg manieren die de politie zelf ook wel zal gebruiken. Denk bijv. aan e-mail headers zoals hierboven wordt gezegd, maar ook geocoordinaten die dikwijls in een foto te vinden zijn. Men kan er zelfs een boek over schrijven.

De meeste mensen hebben wel een handige computer buurman of neefje die dat wel wil doen als je het lief vraagt.

En even zo een gokje, de politie werkt met een zogenaamd oplossingspercentage als prestatie indicator. Zou me niet verbazen dat ze een zaak wel willen doen als ze het bewijsmateriaal in de schoot geworpen krijgen.
18-05-2016, 09:37 door Anoniem
Stop gewoon met het gebruik van die afschuwelijke reclamefolder die Facebook heet. Probleem omgelost en tijd gewonnen om iets zinnigs te doen.
18-05-2016, 11:51 door Anoniem
Door Anoniem: Uiteraard moeilijk advies geven zonder meer details en context, maar ik vind het erg jammer dat het advies dat er dan toch komt is: ga weg van facebook.

Alsof je tegen iemand die gepest wordt op school gaat zeggen: weinig aan te doen, verander maar van school. Of tegen alle minderheden die onderdrukt of geviseerd worden: jammer, zoek maar een andere plaats.

Ik chargeer natuurlijk, maar het punt blijft.

Tuurlijk zou je de dader in zijn kraag willen grijpen, maar net als wanneer je door een hijger wordt gebeld, is het goed te beseffen dat hij niet voor je deur staat en dat het virtueel is. Een tijdje niet reageren kan al een stuk schelen. Er zijn twee verschillende aspecten:
- dader pakken en bestraffen
- zorgen dat TS er geen last meer van heeft.

Het eerste punt is misschien niet noodzakelijk voor het tweede, bedoelt men maar te zeggen. Een tijdje negeren kan best helpen (dat kan ook helpen bij pesten op school, als het niet zo persoonlijk bedoeld is. Overigens is van school wisselen heel vaak wèl een prima aanpak, zoals veel ouders je zouden kunnen vertellen).

Helpt het niet, dan plan B: meer energie gaan steken in de dader aanpakken.

Er zit vaak een discrepantie tussen een effectieve aanpak en je rechtvaardigheidsgevoel. Dan moet je kiezen wat je belangrijker vindt.
18-05-2016, 14:01 door Roos
De politie gaat niks doen omdat er te weinig aanwijzingen zijn, nogmaals ik heb geen mail ontvangen van diegene alleen fb berichten. Wel werd er een mail adres genoemt waar ik een filmpje heen zou moeten sturen om de dreiging te stoppen wat ik dus niet heb gedaan. En het dus ook niet stopt. Naar de politie gaan is sinds kort een dagelijkse routine voor me geworden maar keer op keer word er gezegd dat ze er niks mee gaan doen..
Helaas heb ik geen handige buurman of neefje. Heb sinds gister fb eraf gegooid in de hoop dat ik een mail krijg waarin ik dan het ip adres kan achterhalen. Maar ook dat is niet genoeg.
18-05-2016, 14:21 door Anoniem
En wat voor filmpje moet je dan opsturen?
En naar welk e-mailadres?

Je blijft wel heel erg summier in het verstrekken van gegevens.
Als je ook zo weinig tegen de politie verteld is het geen wonder dat ze je wegsturen.
18-05-2016, 14:47 door Anoniem
Door Roos: De politie gaat niks doen omdat er te weinig aanwijzingen zijn, nogmaals ik heb geen mail ontvangen van diegene alleen fb berichten. Wel werd er een mail adres genoemt waar ik een filmpje heen zou moeten sturen om de dreiging te stoppen wat ik dus niet heb gedaan. En het dus ook niet stopt. Naar de politie gaan is sinds kort een dagelijkse routine voor me geworden maar keer op keer word er gezegd dat ze er niks mee gaan doen..
Helaas heb ik geen handige buurman of neefje. Heb sinds gister fb eraf gegooid in de hoop dat ik een mail krijg waarin ik dan het ip adres kan achterhalen. Maar ook dat is niet genoeg.

Paar tips:
1. Reageer nooit, maar dan ook NOOIT terug op dergelijke berichten in welke situatie dan ook, zodra je ook maar 1 reply stuurt, of het nou een boze reactie of een smeekbede is, nooit is dit een goed idee, geef zulke mensen geen aandacht. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze regel is.
2. Stel in je privacy instellingen in dat alleen vrienden je een bericht kunnen sturen.
3. Blokkeer het betreffende Facebook profiel, en optioneel: rapporteer deze aan Facebook.
3a. Blijf dit doen met accounts die je vervelende berichten sturen.
3b. Wordt het te vervelend, verwijder je Facebook, je kunt prima leven zonder, dat doe ik ook.

Opgelost.
18-05-2016, 15:49 door Anoniem
Stop gewoon met het gebruik van die afschuwelijke reclamefolder die Facebook heet. Probleem omgelost en tijd gewonnen om iets zinnigs te doen

Stop nou eens met dit soort non-adviezen. Dat je FB niet ziet zitten is geheel duidelijk. Maar dat heeft niets met dit topic van doen. Beetje kinderachtig, elke keer weer dit soort reacties, wanneer FB wordt genoemd in een discussie. En verdomd saai.
18-05-2016, 17:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Stop gewoon met het gebruik van die afschuwelijke reclamefolder die Facebook heet. Probleem omgelost en tijd gewonnen om iets zinnigs te doen

Stop nou eens met dit soort non-adviezen. Dat je FB niet ziet zitten is geheel duidelijk. Maar dat heeft niets met dit topic van doen. Beetje kinderachtig, elke keer weer dit soort reacties, wanneer FB wordt genoemd in een discussie. En verdomd saai.

Ja, ik geef toe, de waarheid is vaak hard, en vervelend om te horen.
Maar ben het dus wel behoorlijk met anoniem 9:37 eens.
Zo niet, houdt er dan maar rekening mee dat je vroeg of laat in aanvaring komt met zaken zoals door Roos beschreven.
Dan zal bijna altijd blijken dat eigenlijk niemand je echt kan helpen, en daar zit je dan.
Dit is al zo vaak gebeurd dat iedereen dat nu toch wel eens een keer kan weten.
Als je dat risico accepteert door FB tóch te (blijven) gebruiken, dan moet men verder ook niet zeuren vind ik.
18-05-2016, 18:02 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-05-2016, 18:03
[Verwijderd]
18-05-2016, 20:17 door Anoniem
Jij wordt gechanteerd/bedreigt en (ook) je dochter lijdt eronder, vage combinatie maar goed je geeft niet echt duidelijke info.
Noem bijvoorbeeld een bepaalde chantage/bedreiging waarvan jij wel vindt dat het ernstig is maar de politie niet.

In ieder geval wat tips:
Reageer nooit op zulke berichten en e-mails.
Maak screenshots van alle berichten.
Contacteer FB.
Dien naast de aangifte tevens een klacht in bij/tegen de politie.
Schakel desnoods een detective bureau in. Die pakken dingen wel op die de politie laat liggen.
Laat je niet uitmelken door laatst bovengenoemde, maak duidelijke afspraken!
18-05-2016, 22:01 door superglitched - Bijgewerkt: 18-05-2016, 22:04
Door Anoniem:
Stop gewoon met het gebruik van die afschuwelijke reclamefolder die Facebook heet. Probleem omgelost en tijd gewonnen om iets zinnigs te doen

Stop nou eens met dit soort non-adviezen. Dat je FB niet ziet zitten is geheel duidelijk. Maar dat heeft niets met dit topic van doen. Beetje kinderachtig, elke keer weer dit soort reacties, wanneer FB wordt genoemd in een discussie. En verdomd saai.
Topicstarter begint zelf met het verhaal over lastiggevallen via FB. Beetje jammer om dan een persoon die daarop in gaat op deze manier aan te vallen.

Zou het geen non-advies noemen. FaceBook faciliteert stalking tot op grote hoogte. Of dat nu aan de gebruiker of aan FaceBook ligt of beide in het midden gelaten. FaceBook stoppen is gewoon een goed advies, aangezien topicstarter altijd nog zelf kan bepalen wat er mee te doen.

Dat u het vaak hoort en het begint te irriteren doet geen afbreuk aan wat wel of niet oorzaak en gevolg zijn.

Een ander goed advies zou zijn om de FB privacy instellingen te verhogen. Mits dat nog niet gebeurd is.
19-05-2016, 08:14 door Anoniem
En nu weten we waarom het in onze kringen al vaker Faecesbook genoemd wordt.
19-05-2016, 11:15 door Anoniem
Door Anoniem: En nu weten we waarom het in onze kringen al vaker Faecesbook genoemd wordt.

Dus het werd al Fecesbook genoemd met verkeerde spelling en je wist niet waarom, maar na deze forum vraag over bedreigingen en dergelijke snap je eindelijk waarom het nu zo wordt genoemd? Vreemd verhaal.
19-05-2016, 21:09 door Vicktor
Door Anoniem 17-05-2016, 22:28:

Bij een online email dienst (Google, hotmail, provider, vrijwel alle) krijg je het IP van de mailserver, en daar heb je helemaal niks aan :$.

Je kan wel een http afbeelding in een email stoppen, waarbij, zodra hij de afbeelding weergeeft, zijn eigen IP adres tevoorschijn tovert. Of een virus maken, en hem die laten uitvoeren...

Ik ontvang alle emails aan mij in Outlook, en als ik emails krijg van hotmail, gmail of andere online email diensten kan ik alle IP adressen van de verzender zien, dus zowel intern (LAN), extern (WAN), lokale gateway, mail server, noem het maar op en het staat in de headers.

Je kan wel een http afbeelding in een email stoppen, waarbij, zodra hij de afbeelding weergeeft, zijn eigen IP adres tevoorschijn tovert.

Je bedoelt een link naar een afbeelding op een systeem wat jij beheert zodat jij het IP adres kan zien waarvandaan de afbeelding is geopend.

Of een virus maken, en hem die laten uitvoeren...

Grappenmaker.
19-05-2016, 22:37 door Anoniem
Door Vicktor:
Door Anoniem 17-05-2016, 22:28:

Bij een online email dienst (Google, hotmail, provider, vrijwel alle) krijg je het IP van de mailserver, en daar heb je helemaal niks aan :$.

Je kan wel een http afbeelding in een email stoppen, waarbij, zodra hij de afbeelding weergeeft, zijn eigen IP adres tevoorschijn tovert. Of een virus maken, en hem die laten uitvoeren...

Ik ontvang alle emails aan mij in Outlook, en als ik emails krijg van hotmail, gmail of andere online email diensten kan ik alle IP adressen van de verzender zien, dus zowel intern (LAN), extern (WAN), lokale gateway, mail server, noem het maar op en het staat in de headers.

Je kan wel een http afbeelding in een email stoppen, waarbij, zodra hij de afbeelding weergeeft, zijn eigen IP adres tevoorschijn tovert.

Je bedoelt een link naar een afbeelding op een systeem wat jij beheert zodat jij het IP adres kan zien waarvandaan de afbeelding is geopend.

Of een virus maken, en hem die laten uitvoeren...

Grappenmaker.

Als je een email verzend met de emailprovider Outlook, google, yahoo, etc Dan verstuurt Hun server het bericht. Met een vast op adres, waarvan bekend is dat alleen dat IP adres de echte @gmail.com is, en niet een gespoofte header. Daarom werkt dit niet

Jazeker bedoel ik dat met de afbeelding, maar ik nam aan dat TS die taal niet begrijpt, dus zei ik het wat makkelijker.

Virus maken zou voor mij een reële oplossing zijn. Hoewel, correcte naam is "trojan". Geen schadelijke payload, enkel een payload mijn server contacteert en daarbij zijn IP laat weten...
20-05-2016, 09:51 door Anoniem
Wat een non-issue zeg.

Ga naar diegene zijn profiel, klik bovenaan op de 3 stipjes rechts naast 'bericht', en klik op blokkeren, KLAAR.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.