image

Mogelijk 117 miljoen wachtwoorden gestolen bij LinkedIn in 2012

woensdag 18 mei 2016, 14:08 door Redactie, 0 reacties

Bij de zakelijke netwerksite LinkedIn zijn in 2012 mogelijk veel meer wachtwoorden gestolen dan in eerste instantie werd aangenomen. Zo'n vier jaar geleden lekten er 6,5 miljoen wachtwoordhashes van LinkedIn op internet. Een groot deel van de hashes werd uiteindelijk gekraakt.

Een Duitse kunstenaar maakte er zelfs een kunstwerk van. Nu zijn er twee partijen die claimen dat ze 117 miljoen e-mailadressen en wachtwoordhashes van LinkedIn-gebruikers bezitten. Eén partij biedt die voor een bedrag van 5 bitcoin aan, wat omgerekend 2.000 euro is. Dat laat Vice Magazine vandaag weten. Eén van de partijen zou inmiddels 90% van de 170 miljoen wachtwoordhashes hebben gekraakt.

De Australische beveiligingsexpert Troy Hunt benaderde een aantal slachtoffers van het datalek. Twee bevestigden dat het om hun gegevens ging. Vice Magazine kon een derde slachtoffer bevestigen. Of het gaat om het oorspronkelijke datalek van 6,5 miljoen wachtwoordhashes of de dataset van 170 miljoen wachtwoodhashes is onbekend. LinkedIn zegt het lekken van de 170 miljoen wachtwoordhashes te onderzoeken. Daarbij stelt de netwerksite dat het niet weet hoeveel gegevens er in 2012 uiteindelijk zijn gestolen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.