image

Man steelt voor 2 miljoen aan vliegtickets via phishingaanvallen

maandag 23 mei 2016, 09:47 door Redactie, 2 reacties

De Franse autoriteiten hebben een 32-jarige man uit Kameroen aan de Verenigde Staten uitgeleverd wegens het stelen voor meer dan 2 miljoen dollar aan vliegtickets via phishingaanvallen. De man verstuurde phishingmails naar klanten van twee Global Distribution System (GDS) bedrijven.

GDS-bedrijven bieden reisbureaus en reiswebsites de mogelijkheid om vliegtickets te boeken. Tenzij vliegtickets direct bij een luchtvaartmaatschappij worden besteld, worden ze in het algemeen via een GDS-bedrijf verwerkt. Klanten van een GDS-bedrijf beschikken over een login waarmee ze op de GDS-servers kunnen inloggen om vliegtickets te boeken. De 32-jarige man wist via de phishingaanvallen, die tussen juli 2011 en september 2014 werden verstuurd, de inloggegevens van klanten van twee GDS-bedrijven te bemachtigen.

Daarmee kon hij zelf op de GDS-servers inloggen en gaf hij allerlei frauduleuze vliegtickets uit, die vervolgens voor een fractie van de originele prijs werden verkocht of voor eigen reizen werden gebruikt. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is er voor meer dan 2 miljoen dollar aan vliegtickets uitgegeven. De man werd op 23 september 2014 in Frankrijk aangehouden en zit sindsdien vast. Wanneer hij voor een Amerikaanse rechter zal verschijnen is nog niet bekend.

Reacties (2)
23-05-2016, 10:09 door Anoniem
Vooralsnog is de man verdachte toch?
23-05-2016, 12:24 door Anoniem
Als je door Europa direct aan Amerika wordt uitgeleverd maakt dat niet meer uit. Dan wint de partij met de diepste zakken en beste advocaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.