image

2500 gehackte Twitteraccounts linken naar seksadvertenties

woensdag 25 mei 2016, 07:37 door Redactie, 0 reacties

De afgelopen weken zijn meer dan 2500 Twitteraccounts gehackt en gebruikt voor het verspreiden van links naar seksadvertenties. Ook wijzigden de aanvallers de profielfoto, biografie en volledige naam van het Twitterprofiel om de advertenties te promoten, zo meldt beveiligingsbedrijf Symantec.

Het ging onder andere om de accounts van wijlen New York Times-verslaggever David Carr, een bekende Amerikaanse honkballer en een populaire komiek die werden gehackt. Hoe de aanvallers precies toegang wisten te krijgen laat Symantec niet weten. Het beveiligingsbedrijf vermoedt dat de aanvallers voor het doorsturen van gebruikers naar de seksadvertenties betaald krijgen.

Wat verder opvalt is dat veel van de gehackte accounts vier tot vijf jaar oud waren en een groot deel daarvan al niet meer door de oorspronkelijke eigenaar werd gebruikt. Symantec adviseert Twittergebruikers om een sterk en uniek wachtwoord te gebruiken, een wachtwoordmanager te installeren en twee-factor authenticatie in te stellen. Daarnaast wordt aangeraden om bij het vermoeden dat iemands account is gehackt dit aan Twitter te rapporteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.