image

Chinese Windowsgebruikers niet blij met Windows 10-update

vrijdag 27 mei 2016, 10:39 door Redactie, 8 reacties

Microsoft ligt in China onder vuur vanwege de manier waarop het Windowsgebruikers naar Windows 10 wil laten updaten, zo meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Gebruikers klagen over de pop-upmelding waarin de upgrade naar de nieuwe Windowsversie wordt aangekondigd.

Een medewerker van een Chinees pr-bureau klaagt tegenover het staatspersbureau hoe de update het opstellen van een businessplan verstoorde, waardoor de deal ter waarde van ruim 400.000 euro uiteindelijk niet doorging. De medewerker had het voorstel niet opgeslagen toen zijn laptop vanwege de Windows 10-upgrade werd herstart. Ook op het Chinese microblog Weibo wordt met meer dan 1,2 miljoen berichten over Windows 10 veel geklaagd. Veel mensen stellen dat de Windows 10-upgrade automatisch wordt geïnstalleerd.

Een juridisch adviseur van de Chinese Internet Society stelt dat Microsoft de rechten van gebruikers niet heeft gerespecteerd en de dominante marktpositie heeft misbruikt. Gebruikers en consumentenorganisaties hebben volgens hem dan ook het recht om een klacht in te dienen. Experts stellen dat Microsoft via het agressieve updatebeleid marktaandeel op partijen als Google en Apple wil veroveren, omdat Windows 10 naar verwachting een belangrijke rol in de app-strategie van de softwaregigant zal spelen.

Reacties (8)
27-05-2016, 11:29 door _R0N_
Uhh waraom gebruikte de man dan geen zakelijke versie van Windows?
Mijn enterprise versie mag ik niet updaten naar 10 zonder bij te pinnen..
27-05-2016, 11:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-05-2016, 11:59 door Anoniem
En terecht Microsoft doet er gewoon alles aan om hun Windows 10 door je strot en anus te duwen of je het nu wel of niet wilt. Nieuwste tactiek (waar dit bericht over gaat en uitgebreider op Tweakers is te vinden) is dat als je op het rode kruisje drukt Microsoft dit gewoon ziet als een bevestiging voor het instaleren van de upgrade.

Ik heb niks tegen Windows 10 (omdat ik voor 99% van mijn tijd op Linux zit) en het werkt allemaal prima met de nieuwste hardware, als je net als ik een oudere laptop (DV6) hebt ben je fucked omdat er geen drivers meer zijn voor bepaalde onderdelen en ga ik over twee maanden als deze praktijken over zijn gewoon weer terug naar Windows 7 die prima werkt en nog vier jaar support heeft.. Maar MS moet accepteren dat als een gebruiker niet wilt overstappen dat je dan niet mallware popup tactieken moet gaan toepassen en mensen tricken om zo als nog W10 door de strot te duwen. Op die manier worden mensen alleen maar bozer en zoals je leest koste het iemand dus 400.000 euro.
27-05-2016, 12:02 door Ron625
Maar Microsoft mag dat en kan dat.
Je hebt alleen een gebruikers-overeenkomst, je bent dus geen eigenaar van de software, je mag het alleen gebruiken.
Dat komt er eigenlijk op neer, dat Microsoft bepaalt wat je mag doen met je PC, terwijl zij alles mogen.

Gelukkig zijn er alternatieven, waarbij je wel de eigenaar bent...........
27-05-2016, 12:44 door Anoniem
Door Ron625: Maar Microsoft mag dat en kan dat.
Je hebt alleen een gebruikers-overeenkomst, je bent dus geen eigenaar van de software, je mag het alleen gebruiken.
Dat komt er eigenlijk op neer, dat Microsoft bepaalt wat je mag doen met je PC, terwijl zij alles mogen.

Gelukkig zijn er alternatieven, waarbij je wel de eigenaar bent...........
Onzin, Microsoft mag een hoop maar zeker niet alles.
Ik denk dat ze hiermee op het randje zitten en die Chinezen willen nu vast geld zien.
27-05-2016, 13:50 door Anoniem
Hoe kan dat?
Bestaat er dan tussen al die mensen daar geen "Spiff-a-like" in China??
30-05-2016, 09:59 door Anoniem
Door Muria: Ik weet niet waar Microsoft mee bezig denkt te zijn maar ze kunnen extra marktaandeel veroveren op Google en Apple echt vergeten. Niemand neemt Microsoft serieus in de app markt. Hun Nokia Lumia uitstapje is rampzalig verlopen en Finland zit met de ellende (http://tweakers.net/nieuws/111789/finse-overheid-verwijt-microsoft-beloftes-gebroken-te-hebben-na-nokia-overname.html).

Even voor de duidelijkheid, dat geemmer over die apps moet eens ophouden. Apps voor Windows Phone is een heel ander verhaal, dan apps voor Windows 10. Op Windows 10 draait ook de traditioneel geinstalleerde software. Dus dit staat los van elkaar. En als je het dan over het 'debacle' van Windows Phone wilt hebben, moet je gaan klagen bij de makers van software, die graag op dewagen sprongen, toen Allpe met de iPhone kwam, vonden dat er een concurrent moest zijn en verdiensten roken bij Android, maar vervolgens weigeren om iets voor Windows Phone te maken, "want er wordt niet genoeg van verkocht". Daar zijn ze zelf mede schuldig aan, als er voor een product niet genoeg wordt gemaakt, zijn er geen klanten. Als indertijd niet genoeg gereageerd was op de IBM PC, "want er zijn al zoveel homecomputers", hadden we de rest nu ook niet gehad.
30-05-2016, 13:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.