image

Team Cybercrime politie betrapt oplichter tijdens teamuitje

vrijdag 27 mei 2016, 11:16 door Redactie, 3 reacties

Het Team Cybercrime van de politie Noord-Holland heeft gisterenavond tijdens een teamuitje een oplichter op heterdaad betrapt en aangehouden. Het Team had eerder op de dag de WEP Team Award gewonnen en vierde dat 's avonds met een etentje.

Tijdens het diner werd het team gebeld dat een 24-jarige man met een valse bankpas een bestelling van ruim 3.000 euro in een elektronicawinkel had geplaatst. De man zou deze bestelling later op de avond persoonlijk komen ophalen. De agenten gingen naar de winkel waar het personeel werd ingelicht, waarna het team in burger in de buurt en in de winkel zich opstelde. De 24-jarige verdachte kwam nietsvermoedend de spullen halen toen hij op heterdaad door de politie werd aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht een bestelling te hebben gedaan bij de winkel via een bankrekening die niet van hem was. Of de bankrekening is gehackt of dat hij bijvoorbeeld via phishing aan de inloggegevens is gekomen, wordt nader onderzocht. Bij de verdachte werden ook nog twee bankpassen aangetroffen die beiden niet op zijn naam stonden. De man is verhoord en het Team Cybercrime zet het onderzoek voort.

Reacties (3)
27-05-2016, 12:17 door Anoniem
een mule heet dat ....
28-05-2016, 01:03 door Anoniem
Door Anoniem: een mule heet dat ....

We zijn in Nederland en hier noemen we dat gewoon katvanger.
30-05-2016, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: een mule heet dat ....

We zijn in Nederland en hier noemen we dat gewoon katvanger.

Ik noem het een sukkel.... ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.