image

Reddit reset 100.000 wachtwoorden wegens gekaapte accounts

vrijdag 27 mei 2016, 11:31 door Redactie, 1 reacties

De populaire sociale nieuwssite Reddit heeft de wachtwoorden van 100.000 gebruikers gereset wegens een toename van het aantal gekaapte accounts. Volgens Reddit is de website zelf niet gehackt, maar worden de accounts gekaapt doordat gebruikers hun wachtwoord op meerdere websites hergebruiken.

"Zelfs de beste beveiliging ter wereld werkt niet als gebruikers hun wachtwoord op meerdere websites hergebruiken. We hebben de mogelijkheid om gekaapte accounts te detecteren verbeterd en de afgelopen twee weken 100.000 wachtwoorden gereset", aldus Reddit in een aankondiging. De website verwacht dat het de komende tijd van meer gebruikers het wachtwoord zal resetten om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen.

Gebruikers krijgen dan ook het advies om een sterk en uniek wachtwoord te kiezen en bijvoorbeeld een wachtwoordmanager te gebruiken. Ook worden gebruikers op de accountpagina gewezen waar ze kunnen zien met welke ip-adressen er is ingelogd. Reddit staat volgens Alexa op de 28ste plek van meest bezochte websites op internet en heeft meer dan 234 miljoen unieke gebruikers.

Reacties (1)
27-05-2016, 12:23 door Anoniem
Wellicht een gevolg van de LinkedIN hack?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.