image

TeamViewer-gebruikers klagen over gehackte computers

donderdag 2 juni 2016, 09:42 door Redactie, 3 reacties

Gebruikers van het programma TeamViewer, waarmee het mogelijk is om op afstand computers te besturen, klagen op internet dat hun computer via de software is gehackt, maar TeamViewer zegt dat de aanvallers hergebruikte wachtwoorden gebruiken.

Volgens slachtoffers van de gehackte computers werden er vanaf hun systemen frauduleuze aankopen gedaan, waaronder op eBay. Te midden van alle ophef ging gisteren ook nog een deel van het TeamViewer-netwerk een aantal uren offline. Inmiddels is het netwerk weer operationeel. Gebruikers vragen zich echter af wat er precies aan de hand is. TeamViewer stelt dat de aanvallers via hergebruikte wachtwoorden op de computers weten in te loggen.

Een aantal dagen geleden verscheen er al een verklaring van TeamViewer waarin het bedrijf ontkent gehackt te zijn. Volgens de Australische beveiligingsonderzoeker Troy Hunt is dat goed mogelijk, gezien het grote aantal datalekken dat de afgelopen weken bekend is geworden. Gegevens van bijna 1 miljard accounts, afkomstig van LinkedIn, MySpace en andere gehackte websites, verschenen namelijk op internet.

Reacties (3)
02-06-2016, 10:10 door Anoniem
Ik vind het sowieso griezelig om met software zoals TeamViewer te werken.

En dat opnieuw gebruikte passwords mogelijk de oorzaak zijn geloof ik wel, want hele botnets trachten miljoenen keren per dag op sites automatisch in te loggen met buitgemaakte passwords. Vind je het dan gek dat ze dan op andere plaatsen kunnen inloggen om vervolgens met je bitcoins vandoor te gaan? Het verbaast mij niets!
02-06-2016, 11:24 door Anoniem
Ik had een paar dagen geleden aan contactverzoek via TeamViewer gekregen. Ik ken de persoon niet en ben al even niet bezig met Teamviewer. De e-mail heb ik genegeerd. (Voor de veiligheid heb ik onderstaande link iets aangepast zodat er niet per ongeluk op wordt geklikt.

Misschien dat mensen hierdoor 'gehacked' zijn?

------------------------------
Hallo,

FreddyHawk wil u graag toevoegen als contact in zijn/haar TeamViewer contactenlijst.

Om FreddyHawk als contact te accepteren, klikt u op de volgende koppeling.
https://login.teamviewer.com/Cmd/Process?lng=nl&token=687a1fd9-3011-xxxx-83ce-16836960460c


Met vriendelijke groet,

Het team van TeamViewer
-----------------------------
www.teamviewer.com
------------------------------
03-06-2016, 10:21 door Anoniem
Ik zit zo die klachten te lezen, maar eigenlijk is er gewoon gebruik gemaakt van hun eigen slordigheid. Het lijkt er op dat er toegang verkregen is tot de PC's door de datalekken (dus een gevalletje overal hetzelfde wachtwoord) en tot PayPal door datalekken/wachtwoord onthouden in de browser.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.