/dev/null - Overig

eherkenning voor bedrijven (digid)

03-06-2016, 10:19 door Anoniem, 4 reacties
zojuist voor mijn bedrijven een enveloppe van het ministerie van economische zaken gekregen. of ik zin had om 50 euro per afgenomen dienst wil betalen zodat ik snel en goedkoop en makkelijk kan communiceren met de overheid.
goedkoper dan een antwoord nummer wordt het niet, snelheid en overheid dat is een combinatie die ik toch nooit ga geloven en al helemaal niet in combinatie met veilig..

moet digid voor burgers nu betaald gaan worden door bedrijven?
Reacties (4)
03-06-2016, 13:11 door Erik van Straten
Zou het om een scam kunnen gaan?
03-06-2016, 14:47 door Rolfieo
Door Anoniem: zojuist voor mijn bedrijven een enveloppe van het ministerie van economische zaken gekregen. of ik zin had om 50 euro per afgenomen dienst wil betalen zodat ik snel en goedkoop en makkelijk kan communiceren met de overheid.

moet digid voor burgers nu betaald gaan worden door bedrijven?

Wat is eHerkenning?

U kunt eHerkenning zien als een soort DigiD voor bedrijven. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen bedrijven, ondernemers en beroepsbeoefenaren dat met eHerkenning. Een belangrijk verschil is dat DigiD wordt verstrekt door de overheid en eHerkenning door commerciële bedrijven.

Met eHerkenning wordt het eenvoudiger om online zaken met elkaar te doen. U kunt met 1 inlogmiddel, een eHerkenningsmiddel, veilig inloggen bij alle aangesloten organisaties. U hoeft dan niet meer voor elke organisatie een ander inlogmiddel te gebruiken.

https://www.eherkenning.nl/ aan.

Er zit dus degelijk een verschil in.
Of het nu echt toegevoegde waarde is een 2de....Ik zie nog niet echt het nut er van in.

goedkoper dan een antwoord nummer wordt het niet, snelheid en overheid dat is een combinatie die ik toch nooit ga geloven en al helemaal niet in combinatie met veilig..
Wat is goedkoper? Als ik naar de postbus moet lopen om een brief te posten, kost mij dit ook tijd. Mijn tijd is ook geld.
Voordat de brief er dan is, ben je ook al weer een paar dagen, waarbij je maar moet hopen dat de brief aangekomen is, waar je ook weer niet altijd een terug koppeling van krijgt.
Als ik het dan op afstand perfect kan regelen, dan is het in eens een stuk goedkoper, sneller en gemakkelijker geworden.
03-06-2016, 16:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-06-2016, 20:59 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 04-06-2016, 21:11
Een belangrijk verschil is dat DigiD wordt verstrekt door de overheid en eHerkenning door commerciële bedrijven.

Hmmm, een commercieel iets. En dan voor contact tussen bedrijven en gebruik makend van één login voor alle verschillende contacten? Lijkt mij nu just net even niet veilig of zie ik dat verkeerd?

Even op de site rondgekeken en kwam op https://www.eherkenning.nl/nl/vraag-antwoord/veiligheid-privacy/ Logius tegen. Deze doen toch ook zaken met de overheid? Toch staan er weer dingen tussen die ik wantrouw: Kopie ID en dergelijke. Ook zou het ministerie van Economische Zaken een vinger aan de pols houden....

Verder gooit de hele site u, uw, jij, jou en je door elkaar wat nu niet echt serieus overkomt, Hou het dan gewoon bij u of jij en aanverwante. Alsof de hele site door verschillende mensen in elkaar geplakt is. Het geeft mij in ieder geval nu niet echt het gevoel van 'hey, dit ziet er betrouwbaar uit'...

[edit]
Als ik nog even naar de startpost kijk dan lijkt het er op dat de overheid weer eens iets heeft uitbesteed aan de commerciëlen en dat zoiets dan plots €50,- kost. Het kan aan mij liggen maar ik ruik heel erg veel vriendjespolitiek hierbij. Volgens die brief is het dan voor contact met de overheid maar als je de site doorpluist gaat het om bedrijven onderling. Wie moet dan die €50,- hebben, het ministerie of degenen die achter eHerkenning zitten? Wiens belangen spelen hier?

Wanneer men dan even verder kijkt zijn het dan weer voornamelijk overheden en een beperkt aantal organisaties. Lijkt me nog al verwarrend. Nu heb ik zelf geen bedrijf maar ik zou wel even heel goed nadenken of ik wel hiermee in zee zou willen gaan wanneer ik een bedrijf zou hebben.
[/edit]

Ik weet het niet hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.