image

TeamViewer komt met maatregelen tegen computerkapers

vrijdag 3 juni 2016, 16:42 door Redactie, 1 reacties

TeamViewer heeft vandaag nieuwe beveiligingsmaatregelen aangekondigd om de accounts en computers van gebruikers tegen kapers te beschermen. TeamViewer is software om op afstand computers mee te beheren. De afgelopen dagen klaagden tal van gebruikers dat hun computers via TeamViewer waren gehackt. TeamViewer ontkent echter dat er sprake van een hack bij het bedrijf zou zijn.

Volgens TeamViewer zijn veel van de accountkapingen waar gebruikers nu mee te maken hebben het gevolg van hergebruikte wachtwoorden. De nu aangekondigde beveiligingsmaatregelen moeten hier verandering in gaan brengen. De eerste nieuwe feature heet 'Trusted Devices' en zorgt ervoor dat als er vanaf een nieuwe computer op een bestaand TeamViewer-account wordt ingelogd, de nieuwe computer eerst geautoriseerd moet worden. Hiervoor wordt er een link naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd. Pas na goedkeuring kan er met de nieuwe computer worden ingelogd.

De tweede maatregel wordt "Data Integrity" genoemd en moet voorkomen dat aanvallers via bijvoorbeeld hergebruikte wachtwoorden accounts kunnen overnemen. TeamViewer gaat nu accounts van gebruikers op verdacht gedrag monitoren. In het geval een gehackt account wordt vermoed zal TeamViewer het wachtwoord uit voorzorg resetten. Het bedrijf waarschuwt dat de uitrol van de twee nieuwe features mogelijk voor enige overlast bij gebruikers kan zorgen.

Reacties (1)
04-06-2016, 11:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.