/dev/null - Overig

[Verwijderd]

01-06-2016, 00:49 door [Account Verwijderd], 38 reacties
Laatst bijgewerkt: 01-06-2016, 01:17
[Verwijderd]
Reacties (38)
01-06-2016, 08:38 door Erik van Straten
@Ageless: leuk idee!

- Ik heb stomme fouten gemaakt in software die ik zelf heb geschreven.

- In de eerste artikelen die ik schreef voor het tweemaandelijkse blad ST [1] maakte ik nog veel taalfouten (zoals "ik wordt"). Stom, want ik ben niet taalblind o.i.d.

- Hoewel ik tijdens onderzoeken en beheertaken veel aantekeningen en screenshots maak, ontdek ik regelmatig, als ik deze later terugkijk, dat ik belangrijke zaken heb gemist, de datum en tijd ben vergeten te vermelden of screenshots iets anders blijken te bevatten dan bedoeld.

- Ik ben ontzettend boos op mezelf als ik een belangrijk document heb opgeslagen en verspreid zonder het versienummer en/of wijzigingshistorie te hebben geüpdated (wat een vreselijk woord is dat toch), de inhoudsopgave te hebben laten bijwerken of te zoeken naar defect geraakte velden (error: reference not found). Helaas doe ik dit af en toe :-(

- Ik heb, meerdere keren, met Ctrl-Alt-Del proberen in te loggen op een Linux mailservertje dat ik beheerde (met shutdown + reboot als gevolg).

- Mijn zelfgeschreven syco.exe (SYnchronizing COpy, deze heet in werkelijkheid, sinds 1999, nog steeds sycobeta.exe), een soort rsync voor NTFS, laat zonder de parameter /X slechts zien wat er zou gebeuren als je een destination directory tree identiek maakt aan een source tree. Syco begint met deleten van bestanden en mappen in de destination tree waarvan de "originelen" niet (meer) in de source tree staan, om te helpen voorkomen dat gedurende het proces de destination drive volraakt. En dat deleten gaat, zonder kinderachtige vliegende icoontjes in de GUI en door het bypassen van de trashcan, bloedsnel (ideaal om een directory tree -zonder irritante vragen tussendoor- te deleten, zelfs met "niet te verwijderen" bestanden en mappen, ongeacht permissies, door een lege map als source te gebruiken).
In de haast heb ik wel eens source en destination verwisseld en meteen /X gespecificeerd toen ik een kopie van C:\ naar een back-up schijf wilde synchroniseren (overigens op de PC van een ander). Aangezien de gebruiker bijna nergens schrijfrechten had op C: en een roaming profile gebruikte, bleef de scade gelukkig beperkt en kon ik die zelf herstellen.

- Ik heb (sjeemig da's al ruim 30 jaar geleden) de CPU in mijn Commodore 64 opgeblazen. Deze was aangesloten op een TVtje zonder randaardestekker maar met stevig ontstoorfilter, waardoor de "nul" van de antenneingang rond de 110V zweefde. Toen ik met de, wel geaarde, "nul" aansluiting van mijn oscilloscoop, op de connector aan de achterzijde van de C64, per ongeluk de reset ingang van de CPU aanraakte, bleek het spanningsverschil voldoende om een kennelijk dusdanig destructief stroompje te laten lopen dat de CPU zich in "permanente reset mode" begaf, naar de eeuwige jachtvelden vertrok zeg maar.

- Ik twijfel er wel eens aan of ik, uiteindelijk, in het juiste vak ben beland. Zolang alles goed gaat vindt men dat je best ook allerlei andere taken kunt uitvoeren (liefst fulltime). Ongetwijfeld zullen, bij -onverhoopt- optredende problemen, dezelfde personen zich afvragen waarom jij die niet hebt kunnen (helpen) voorkomen. Ik werk vandaag exact 9 jaar bij mijn huidige werkgever en heb daar verschrikkelijk veel geleerd en meestal met veel plezier gewerkt, maar de laatste paar jaar zit de klad er een beetje in (ondanks momenteel een hele leuke klus). Wellicht had ik eerder m'n conclusies moeten trekken...

[1] http://atarist.home.xs4all.nl/images/stst.gif
01-06-2016, 09:23 door Anoniem
4 jaar geleden heb ik als jochie (ben nu 16) altijd zorgeloos gegamed en gecomputerd. Totdat ik in een online spel iemand tegen kwam. Skype uitgewisseld. Hij had een cool hackprogrammaatje gemaakt, die ik wel mocht uitproberen. (Ik was 12) dus ik zijn .exe inladen, en tadaa, al mijn accounts (met toen nog allemaal tzelfde wachtwoord) gehacked. De buurjongen herinstalleerde voor mij mijn Windows, en sindsdien ben ik heel erg security aware, en elke dag nog bang dat mijn computer gehackt word door kwaadwillenden of virussen oploopt. Ik heb backups, goede beveiliging en doe geen domme dingen meer, maar de angst nooit meer kwijtgeraakt :( Maar Misschien is dat ook wel goed geweest....
01-06-2016, 10:09 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-06-2016, 10:10
[Verwijderd]
01-06-2016, 15:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-06-2016, 16:39 door Eric-Jan H te D
Door een niet duidelijke volgorde waarin de partities werden aangegeven in het backup programma, overschreef ik de data partitie met alle foto's ..... van een goede vriendin. Na enkele momenten ontdekte ik mijn fout en heb de computer direct hard uitgezet. Ongeveer 60% was nog te redden met R-undelete.

Een voorzorg die ik sindsdien neem is alle partities met een duidelijk andere grootte te definieren. Ook van de data, zover als zinvol, eerst een backup te maken en nog beter op te letten.
01-06-2016, 16:46 door Eric-Jan H te D
Door Erik van Straten:....In de haast heb ik wel eens source en destination verwisseld ....

De doodskus van positionele parameters. Maak er benoemde parameters van. ;-)
01-06-2016, 16:59 door [Account Verwijderd]
CPU ruim met artic silver ingesmeerd om goed te koelen, wist ik veel dat het zilver ook stroom geleidde :) Kringeltje rook en CPU kapot.

Een HyperV server shutten ipv een VM.

En de allerslechste, gelukkig al een HELE tijd geleden : Er pas na 2 weken achterkomen dat je full backups niet goed zijn.
01-06-2016, 17:09 door Anoniem
- Ik heb een keer het RAM-geheugen in een iMac vervangen, na verschillende keren kijken en proberen kreeg ik het er niet soepel ingeschoven. Het uithalen van het oude geheugen ging al stroef dus misschien toch iets minder voorzichtig duwen dan. Ok, eindelijk het zit, maar... de computer start niet meer op. Bij de zaak hebben ze me gemeld dat het geheugen verkeerd om geplaatst is, wat ik nog altijd vreemd blijf vinden omdat er een korte en een lange kant duidelijk zichtbaar is.

- Ondanks alle ransomware tegenwoordig heb ik nog steeds geen full back-ups. Belangrijke bestanden worden wel opgeslagen op dropbox en de extra schijven zijn standaard bitlocker-encrypted, maar wanneer deze unlocked zijn kunnen ze ook aangepakt worden door ransomware.

- Toen ik mijn eerste pc kocht van een klasgenoot en de computer niet goed werkte kwam hij controleren wat er mis was. Na een paar minuten besloot hij om de schakelaar op de voeding om te gooien en de computer aan te zetten. Een duidelijke PANG en een klein rookwolkje later zat het halve huis zonder stroom en ging de pc weer met hem mee terug naar huis.
01-06-2016, 18:58 door Fwiffo
Het is me een keer gelukt om een analoge telefoonstekker (RJ-11) in een ethernetpoort (RJ-45) te stoppen bij een computer van het werk van mijn vader. Gelukkig kreeg ik die er ook weer uit, maar het was wel stom :-/
01-06-2016, 21:32 door Anoniem
Ik geef oudere mensen computerles, en zie regelmatig de USB muis van laptops in de ethernet kabel poort zitten, want een USB past schuin precies in de ethernet poort! Dat is wel even lachen soms.
01-06-2016, 22:14 door Anoniem
Het domste wat ik heb gedaan is dat ik in een ver verleden in aanraking ben gekomen met pc's , wat resulteerde in een verslaving die steeds erger is geworden .
De hoeveelheid tijd die het dagelijks vreet gaat ten koste van heel veel andere leuke bezigheden :(
01-06-2016, 23:24 door MathFox
Door Anoniem: Het domste wat ik heb gedaan is dat ik in een ver verleden in aanraking ben gekomen met pc's , wat resulteerde in een verslaving die steeds erger is geworden .
De hoeveelheid tijd die het dagelijks vreet gaat ten koste van heel veel andere leuke bezigheden :(
Ik heb van die hobby mijn beroep gemaakt, betaalt goed! :)
02-06-2016, 08:46 door Anoniem
LoL toen 98 nog in was had ik een keer een leuke kerst screensaver geïnstalleerd, mijn bureaublad + taakbalk werden toen dezelfde kleur zonder dat ik dit aan kon passen... toen was ik nog zo'n ukkie haha.
02-06-2016, 10:52 door cjkos
- Ooit, lang geleden gedacht dat de computer nooit iets zou worden. (mijn eerste ervaringen met de MSX waren niet zo'n success) Nu heb ik er mijn beroep van gemaakt.

- Ooit vergeten dat een accessdatabase opgedeeld was uit verschillende tabellen, bij het verwijderen van een table alles opnieuw moeten doen.

- Maar de leukste vond ik toch een foutje van een vriend, die dit nooit zou vertellen. Een commodore simulator geinstalleerd op een nieuwe computer, zonder gelezen te hebben hoe dit terug te zetten.

Gelukkig had ik de originele disc nog waarop stond hoe je je computer weer terug kreeg. Goede les denk ik. Ik heb hem een paar daagjes laten zweten.
02-06-2016, 11:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-06-2016, 11:50 door Anoniem
Wel eens per ongeluk de verkeerde disk geformatteerd op een Novell Netware server. Alles weg..
02-06-2016, 15:34 door Anoniem
Ik zit aan de pc sinds het jaar 1993. Ik heb echter nog NOOIT iets fouts gedaan aan de pc terwijl ik IEDERE DAG 8 uren aan de pc zit! Ik ben altijd heel oplettend (of zoek tutorials op het internet hoe ik een probleem op de pc kan oplossen) en weet op voorhand goed als er iets gewist is, dat je het moeilijk weer terug kunt halen. Zo heb ik altijd al backups op een usb stick staan (vroeger maakte ik gebruik van diskettes). PC is nu nog steeds een verslaving van mij en ben erg fier op mezelf dat ik goed met de pc kan werken en ik kan echter niet begrijpen dat er mensen zijn die hun pc speciaal weg doen omdat zij er juist niet mee kunnen werken!

Zo heb ik een pc gehad die het 17 jaar heeft overleefd. Eigenlijk kon die nog langer mee, maar er begon vanbinnen iets te piepen waardoor ik hem niet meer wilde gebruiken. Overigens een oude pc is niet echt meer energie zuinig. (was een pentium 4) Toen ik nieuwe pc ging kopen, schrokken de verkopers dat ik de pc zolang heb kunnen overleven.

Aan de andere kant maak ik er geen beroep van, ik doe een heel andere (zeer zware) beroep waardoor ik toch nog wat sportief uit zie. Als mijn beroep in IT zou zijn, dan was ik waarschijnlijk te zwaarlijvig. Hamburgers eten van mcdonalds of de quick is namelijk mijn 2de hobby!
03-06-2016, 06:35 door Anoniem
Ik heb nooit de motivatie kunnen vinden om te leren programmeren. Dus ja, dat moest anders. Met de hele golf van ransomware was het wel leuk om dat eens na te bouwen. Eerst in een script-taal (Python), daarna C# en uiteindelijk een poging in C++. Daarvoor had ik een vm opgezet maar het starten daarvan duurde nogal lang. Daarom alvast buiten de VM compileren. Je raad het al, ik was met iets anders bezig en vrouwlief pakte de laptop. Ziet een onbekend scherm dus klikt maar wat aan, hoppa alle bestanden versleuteld hehe.

Gelukkig had ik een offline backup want betalen was in deze ook geen optie want de random session key werd versleuteld met een rsa key waarvan ik de private key niet meer wist.

Verder het gebruikelijke, terminal servers per ongeluk rebooten, netwerkwijziging remote doorvoeren waardoor je eigen verbinding gekilled wordt, een aan/uit switch op een AS/400 omgooien omdat er geen enkele bescherming omheen zat (aan de achterzijde van de machine, klote schakelaartje).
03-06-2016, 10:33 door Anoniem
De drive om van te booten ingesteld op A: ipv C:. Kon dus niet meer inloggen want de boot floppy lag driehonderd km verderop (thuis, en ik was toen op stage en dus in een gastgezin zonder andere PCs), kon tien dagen savonds niet werken tot ik weer thuis geweest was en het ding op kon halen en booten en herstellen. Tja, daar leer je van dat wat een goed idee leek, het niet altijd is.
Wel lekker om een paar rustige avonden te hebben overigens.
03-06-2016, 13:27 door Anoniem
Toen ik nog tiener was: Das al flink wat jaren terug :).

Vergeten de proxy in te stellen bij een website account bruteforce/wordlist tool. Was iets van 100.000 pogingen verder voordat ik het door had... lol. Nooit wat van gehoord trouwens.
03-06-2016, 17:32 door Anoniem
Ik denk dat ik beter mijn vader even kan vragen om te reageren. Mijn ouders hadden begin jaren '80 al een computer, en die heeft heel wat met mij te verduren gehad. Zeker toen "het internet" kwam. Met een modem inbellen op een inbel server en met Napster MP3'tjes downloaden. Heeft wel wat "tikken" gekost, toch een beetje dom dat ik dat bleef doen. Gelukkig was mijn vader zo slim om heel snel op iets over te stappen wat bijna niemand had in Nederland: internet via de coax kabel!

Wat toen een beetje dom was, maar nu echt niet meer kan: werkstations op je informatica opleiding besmetten met een RAT (Back Orifice) en als de meiden van de secretaresse opleiding later in dat lokaal zaten de CD lades open/dicht doen, vreemde printjes maken, e.d.

Wat leuke die ik uit eerste hand ken:

Iemand die bij een klant een defecte disk moest wisselen in een RAID5, maar de verkeerde disk wisselde. Data was niet meer te herstellen en er waren geen recente backups. Schade vergoeding was (na een rechtzaak) fl20.000.

Ik ken ook nog wat mensen die bij een malware analyse training per ongeluk zichzelf ipv de VM besmette. Jongens van het SOC stonden ook binnen een paar minuten volledig in paniek in de training ruimte, die bleken niet op de hoogte van de training.
03-06-2016, 21:51 door Anoniem
Door Anoniem:Zo heb ik een pc gehad die het 17 jaar heeft overleefd. Eigenlijk kon die nog langer mee, maar er begon vanbinnen iets te piepen waardoor ik hem niet meer wilde gebruiken. Overigens een oude pc is niet echt meer energie zuinig. (was een pentium 4).

Woah, nieuwe einstein hierzo? De Pentium 4 generatie had zijn eerste processor in 2000 op de markt gebracht. 17 jaar gebruikt?

Toen ik nieuwe pc ging kopen, schrokken de verkopers dat ik de pc zolang heb kunnen overleven
Ik zou ook schrikken als jij NU AL in 2017 een pentium 4 inruild voor een nieuwe.

Ugh logisch zeg :)
03-06-2016, 23:10 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zit aan de pc sinds het jaar 1993. Ik heb echter nog NOOIT iets fouts gedaan aan de pc terwijl ik IEDERE DAG 8 uren aan de pc zit! Ik ben altijd heel oplettend (of zoek tutorials op het internet hoe ik een probleem op de pc kan oplossen) en weet op voorhand goed als er iets gewist is, dat je het moeilijk weer terug kunt halen.
Je kunt ook niks verkeerd doen aan een pc. Het doet precies datgene wat jij instrueert.

On topic: Ik heb persoonlijk ontelbare fouten gemaakt. Ik leer niet door te lezen maar door te doen. Zo installeerde ik XP regelmatig opnieuw nadat ik Windows compleet verneukt had. Sindsdien draai ik op Mac OS en speel ik met raspberry's.
04-06-2016, 10:51 door Anoniem
Wat voor security-domme dingen ga jij nog doen?

Op internet een oplossing voor een computerprobleempje gevonden?
Gauw ff een copy paste van dat command in je Command-line interface?
Doen we allemaal toch wel eens?

Hoe verstandig is dat eigenlijk?
Dat direct copy pasten van code?
Test het hier : https://thejh.net/misc/website-terminal-copy-paste

Ga je het voortaan anders doen?
Beter van wel.
(diverse mogelijkheden)

Goed zo!
:)
04-06-2016, 14:17 door Anoniem
Twee pc's geleden had ik een derde schijf bijgeplaatst omdat de andere twee bijna vol raakten. Vervolgens wat data van de eerste en tweede schijf naar nieuwe verplaatst, waaronder ook het swapbestand van Windows (via de instellingen).

Ongeveer een jaar later crashte de nieuwe schijf! :(
De schijf maakte al enige tijd een soort van rakketakgeluid, dat steeds erger werd. Aanvankelijk dacht ik dat het (weer) de frontventilator was, omdat daar al eerder problemen mee waren en ook af en toe rare van die geluiden maakte.
Op een gegeven moment liep de pc stante pede vast (het scherm bevroor). Na de eerstvolgende reboot was de schijf voor geen mogelijkheid meer te benaderen. Pas toen werd mij duidelijk dat de schijf overleden was en dat het rakketakgeluid daarvandaan kwam. De BIOS detecteerde hem wel, maar ik kon hem niet meer benaderen. De verkenner liep bijna vast na openen en gaf na enige tijd een error.

Lang leve de back-up!
Maar wat bleek: met m'n stomme kop was ik helemaal vergeten de back-upsoftware te vertellen dat de nieuwe schijf ook geback-upt moest worden. Helemaal niet meer aan gedacht. Dus een back-up was er niet.
Door een recoverytool uit te voeren op de tweede schijf (waar een deel van de verloren data eerst op stond) heb ik nog wel het een en ander weten terug te halen. Echter, het meeste is verloren gegaan, bovendien waren die teruggehaalde bestanden niet recent.

Sindsdien maak ik dagelijks een back-up en controleer ik deze ook regelmatig. En die bewaar ik op een remoteserver (datacenter), met encryptie beveiligd.
Ik heb mijn lesje wel geleerd!


Iets heel anders:
In oude versies van phpMyAdmin stond bovenin zo'n fijn knopje 'Verwijderen'.
En natuurlijk moest het een keer gebeuren dat ik per ongeluk op dat knopje drukte in plaats van het knopje om een enkele rij te verwijderen. Het gevolg laat zich wel raden... Gelukkig had ik een recente back-up. Maar de betreffende website was wel een enige tijd niet operationeel.
Ook heb ik diverse stomme fouten gemaakt in query's en perl-scripts, o.a. WHERE vergeten in een UPDATE-query waardoor de hele tabel werd geüpdatet terwijl dat niet de bedoeling was.

Het positieve van fouten maken is dat je ervan leert. De volgende keer ben je toch wat alerter en nauwkeuriger met wat je precies doet (extra controleren, extra voorzorgsmaatregelen enz.)
05-06-2016, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem: Wat voor security-domme dingen ga jij nog doen?

Op internet een oplossing voor een computerprobleempje gevonden?
Gauw ff een copy paste van dat command in je Command-line interface?
Doen we allemaal toch wel eens?

Hoe verstandig is dat eigenlijk?
Dat direct copy pasten van code?
Test het hier : https://thejh.net/misc/website-terminal-copy-paste

Ga je het voortaan anders doen?
Beter van wel.
(diverse mogelijkheden)

Goed zo!
:)
Zo raar, ik copy past in terminal zonder op enter te klikken en er komt al meteen tekst bovenaan de terminal. Hoe komt dat nu? Waar zit de hack in die command?
06-06-2016, 16:23 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Ik geef oudere mensen computerles, en zie regelmatig de USB muis van laptops in de ethernet kabel poort zitten, want een USB past schuin precies in de ethernet poort! Dat is wel even lachen soms.

Is mij ook al eens overkomen door al foezelend aan de achterkant van een laptop een USB stekker erin te willen drukken. De beide poorten zaten daar ook naast elkaar.
06-06-2016, 17:44 door Anoniem
Door Anoniem: ...

Iemand die bij een klant een defecte disk moest wisselen in een RAID5, maar de verkeerde disk wisselde. Data was niet meer te herstellen en er waren geen recente backups. Schade vergoeding was (na een rechtzaak) fl20.000.

Tja, dit is een hardnekkige fout: veel mensen denken dat een RAID set, of een shadow set op een andere locatie, een backup overbodig maakt:
- een raid set zelf kan defect raken (bv. doordat bij een stroomstoring meerdere schrijven tegelijk fouten geven)
- verkeerd weggeschreven data door een software fout (of bv. een delete opdracht) wordt 100% correct ook direct op de shadow set uitgevoerd :-)
07-06-2016, 09:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-06-2016, 12:34 door Woopie - Bijgewerkt: 07-06-2016, 12:35
Door Anoniem: Zo raar, ik copy past in terminal zonder op enter te klikken en er komt al meteen tekst bovenaan de terminal. Hoe komt dat nu? Waar zit de hack in die command?
Ik zal je uit de droom helpen: copy-past het commando in een .TXT bestand en dan krijg je dit te zien:

git clone /dev/null; clear; echo -n "Hello ";whoami|tr -d '\n';echo -e '!\nThat was a bad idea. Don'"'"'t copy code from websites you don'"'"'t trust!
Here'"'"'s the first line of your /etc/passwd: ';head -n1 /etc/passwd
git clone git://git.kernel.org/pub/scm/utils/kup/kup.git

Snap je het nu? Altijd dit soort commando's testen (of overtypen!), voordat je zomaar iets over neemt. Sommige mensen vinden het leuk dit soort geintjes uit te halen.
07-06-2016, 17:32 door Anoniem
Lang geleden dronken het root password van mijn pc veranderd dat ik de volgende morgen niet meer wist natuurlijk... :{
07-06-2016, 23:25 door Anoniem
Op een Sun server jaar 2000 patches (millenniumbug) installeren en de nieuwe kernel compileren via een telnet verbinding.

Resultaat een productie server bij een klant die niet meer wilde booten.
08-06-2016, 12:53 door Anoniem
Ooit perongeluk GRUB over een TrueCrypt bootloader heen gezet. De schade viel mee, maar het was behoorlijk dom.
08-06-2016, 21:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ooit perongeluk GRUB over een TrueCrypt bootloader heen gezet. De schade viel mee, maar het was behoorlijk dom.
Dan hoop ik dat je nu niet meer gebruik maakt van TrueCrypt :P
09-06-2016, 11:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ik geef oudere mensen computerles, en zie regelmatig de USB muis van laptops in de ethernet kabel poort zitten, want een USB past schuin precies in de ethernet poort! Dat is wel even lachen soms.

Het ging hier om fouten die je zelf maakte. "Lachen wa'h?!" over fouten die anderen maken is meer iets voor een ander draadje. En nou nog even een eigen blunder, graag.
09-06-2016, 11:18 door Anoniem
Oei.. waar moeten we beginnen..?

Jaren '80: M'n Commodore 64 via wat draadjes aangesloten op de speaker-uitgang van m'n stereo-torentje... Had 'n programma'tje gemaakt dat het scherm op de maat van de muziek kon laten knipperen. Dat werkte heel mooi, totdat ik de volumeknop omhoog gooide.. Poeff... rook, en een overleden C64...

Jaren '90: Een tikfout gemaakt in een telefoonnummer van een BBS-nodelijst. Deze ging elke nacht fidomail ophalen. De fout werd pas ontdekt door een brief van de KPN met het zeer dringende verzoek niet langer elke nacht iemand lastig te vallen/uit z'n bed te bellen...

Jaren '00: Een reboot commando in 'n terminal venster herstarte een complete VMware ESX-server inclusief alle hosts ipv m'n lokale client...

Jaren '10: Verkeerde partitie (met al m'n data/foto's/etc) weggegooid met FDisk... gelukkig 100% kunnen herstellen met een recovery-tool...
09-06-2016, 16:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ooit perongeluk GRUB over een TrueCrypt bootloader heen gezet. De schade viel mee, maar het was behoorlijk dom.
Dan hoop ik dat je nu niet meer gebruik maakt van TrueCrypt :P
Destijds ging mijn laptop mee naar school. Nu staat deze gewoon thuis, dus encryptie vind ik niet meer nodig. Na die fout heb ik het nog een poos gebruikt, maar nu denk ik wel twee keer na voordat ik weer een bootloader vervang. :-)
09-06-2016, 20:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik geef oudere mensen computerles, en zie regelmatig de USB muis van laptops in de ethernet kabel poort zitten, want een USB past schuin precies in de ethernet poort! Dat is wel even lachen soms.

Het ging hier om fouten die je zelf maakte. "Lachen wa'h?!" over fouten die anderen maken is meer iets voor een ander draadje. En nou nog even een eigen blunder, graag.

Al gedaan hoor :), zie Anoniem 01-06-2016, 09:23 (ik dus)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.